Lumina Sfântă de la Ierusalim soseşte pe  Aeroportul Internaţional „George Enescu“ din Bacău

Lumina Sfântă de la Ierusalim soseşte pe  Aeroportul Internaţional „George Enescu“ din Bacău

Lumina Sfântă s-a aprins astăzi la Ierusalim la ora 14.29

În jurul orei 21, la Aeroportul Internaţional din Bacău sunt aşteptate delegaţiile Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului şi a Mitropoliei Moldovei, care au luat Lumina Sfântă, în jurul orei 18.30, în Salonul Oficial al Aeroportului Internaţional „Henri Coandă din Capitală, unde a fost adusă cu un avion special închiriat de Patriarhie, de la Ierusalim.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lumina Sfântă s-a aprins la ora 14.29, sîmbătă, 30 aprilie, la o la Ierusalim. Delegaţii din toată lumea ortodoxă au venit să ia lumină de la sursă. Patriarhia Română a trimis un avion special în acest sens, care s-a întors, potrivit  unui comunicat, la ora 18.30. „Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în seara zilei de sâmbătă, 30 aprilie 2016, o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va aduce Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim cu un avion special, închiriat de Patriarhie. Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere (orele 24.00) de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala patriarhală“, se arată în comunicatul Patriarhiei Române.


Delegaţii ale eparhiilor din ţară au fost invitate la ora 18.30 în salonul oficial al Aeroportului internaţional Henri Coandă  pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim. „De la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă în Transilvania şi Banat cu două avioane de mici dimensiuni la Satu-Mare (cu escală la Sibiu şi Cluj-Napoca) şi Timişoara pentru clerul şi credincioşii ortodocşi, iar un alt avion va duce Lumina Sfântă la Bacău şi Suceava, pentru Moldova şi Bucovina“, se mai arată în comunicatul Patriarhiei Române.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările