Gestul de neînţeles al femeii terorizate de fostul partener care-i ameninţa şi fiica de opt ani. „Spunea că o va lua de la şcoală, o va viola şi o va omorî“

Gestul de neînţeles al femeii terorizate de fostul partener care-i ameninţa şi fiica de opt ani. „Spunea că o va lua de la şcoală, o va viola şi o va omorî“

Violenta domestica FOTO 123rf

Un bărbat de 33 de ani din Buhuşi, judeţul Bacău, judecat pentru hărţuire, lovire şi alte violenţe şi ameninţare în formă continuată, a scăpat fără nicio pedeapsă după ce victimele sale, o femeie de 28 de ani şi fetiţa ei de opt ani, şi-au retras plângerile după începerea procesului.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Având în vedere că pentru toate cele trei infracţiuni deduse judecăţii este necesară plângerea prealabilă, luând act de decizia persoanelor vătămate judecătorii au decis încetarea procesului penal faţă de bărbatul de 33 de ani. În plus, victima majoră a fost obligată de instanţă să plătească toate cheltuielile de judecată efectuate cu ocazia anchetei şi în faza de judecată, în total 1.050 lei.

Femeia de 28 de ani a anunţat că doreşte să îşi retragă plângerea, după ce dosarul a trecut de faza camerei preliminare şi urma judecarea pe fondul cauzei. Aceeaşi solicitare a avut şi avocatul desemnat din oficiu pentru minora de 8 ani.

”Persoana vătămată B.A.M.  având cuvântul în fond solicită ca inculpatul să o lase în pace  şi să nu se mai apropie de ea şi de familia ei. Nu are nicio pretenţie financiară de la acesta. Av. B.M., având cuvântul în fond pentru persoana vătămată minoră B.A.I. solicită a se lua act de manifestarea de voinţă a persoanelor vătămate pentru toate cele trei infracţiuni pentru care inculpatul a fost trimis în judecată, infracţiunile fiind susceptibile de încetarea prin retragerea plângerii. Solicită onorariu din fondurile Ministerului Justiţiei, este apărător desemnat din oficiu”, se menţionează în hotărârea Judecătoriei Buhuşi prin care s-a dispus încetarea procesului penal faţă de agresor.

Gestul mamei de a închide ochii în faţa agresiunilor fostului partener este de neînţeles cu atât mai mult cu cât acţiunile bărbatului nu au vizat-o doar pe ea, ci şi pe fetiţa sa.

Detaliile cazului de la Buhuşi sunt brutale. Femeia de 28 de ani fusese implicată într-o relaţie cu agresorul timp de trei ani, fără ca aceştia să locuiască împreună. În a doua jumătate a anului 2018,  femeia a luat decizia de a nu mai continua relaţia cu inculpatul, motivul invocat fiind acela că bărbatul  nu beneficia de vreun venit şi îi solicita victimei diverse sume de bani. Decizia femeii l-a nemulţumit pe partener, care a început să exercite presiuni asupra ei, pentru a reveni asupra deciziei

”Deşi persoana vătămată i-a comunicat inculpatului că doreşte să înceteze orice fel de relaţie cu dânsul, începând cu luna ianuarie 2019, acesta a început o activitate intensă de hărţuire a persoanei vătămate atât prin urmărirea fizică a acesteia, în special pe traseul pe care victima îl parcurgea de la locul de muncă la imobilul în care locuia, cât şi prin contactarea telefonică ori prin alte prin mijloace de comunicare la distanţă. În contextul acestei activităţi de hărţuire, inculpatul a procedat atât la lovirea persoanei vătămate, în mai multe împrejurări, cât şi la adresarea unor ameninţări repetate, explicite, cu suprimarea vieţii, dar şi cu privire la intenţia de exercitare a unor acte de violenţă fizică cât şi natură sexuală, îndreptate atât asupra persoanei vătămate  cât şi asupra fiicei sale minore, în vârstă de doar 8 ani”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Timp de şase luni, bărbatul a urmărit-o pe fosta sa concubină pe traseul pe care îl făcea de la locul de muncă acasă, cât şi în diverse locaţii de pe raza oraşului Buhuşi, atacând-o şi lovind-o cu brutalitate în mai multe rânduri.  În perioada martie-aprilie 2019, în contextul în care inculpatul a plecat o perioadă de timp în Italia, hărţuirea de către acesta a persoanei vătămate a fost făcută doar prin intermediul apelurilor telefonice şi al mesajelor.

După revenirea în ţară, inculpatul a reluat activitatea de hărţuire fizică a persoanei vătămate, concomitent cu contactarea permanentă a acesteia prin intermediul telefonului şi mijloacelor de comunicare la distanţă. Bărbatul o suna de zeci de ori, într-una din zile realizând nu mai puţin de 87 de apeluri către persoana vătămată.   

”Hărţuirea zilnică, prin apeluri telefonice şi mesaje, a persoanei vătămate de către inculpat, rezultă şi din depoziţia martorei B. M, mama persoanei vătămate, care a precizat că primirea acelor apeluri şi mesaje, precum şi ameninţările existente în conţinutul acestora, i-au provocat victimei o stare de profundă temere, aceasta solicitându-i mamei sale în mai multe rânduri să o aştepte în staţia mijlocului de transport în comun în care cobora la revenirea de la serviciu, pentru a o însoţi până la domiciliu. Ameniţările proferate de către inculpat şi care i-au provocat o stare de temere permanentă persoanei vătămate nu au fost doar cele legate de propria sa persoană, ci şi de integritatea fizică şi viaţa fiicei sale minore în vârstă de 8 ani, faţă de care, prin multiple mesaje, inculpatul a afirmat că o va lua de la şcoală, o va viola şi o va omorî”, au precizat anchetatorii.

Pe parcursul cercetărilor, copila a fost supusă unei expertize psihologice, în urma căreia s-a stabilit că „prezintă semne de abuz psihologic şi anume al uneia dintre cele 6 categorii majore ale maltratării psihologice, respectiv terorizarea. Atât observaţional, cât şi din rezultatele probelor psihologice, s-au evidenţiat elemente de anxietate cu referire la evenimentele la care minora a fost victimă şi martoră”.

Examinarea mesajelor primite de către persoana vătămată şi puse la dispoziţia poliţiştilor arată că, în numeroase rânduri, inculpatul a exercitat ameninţări concrete faţă de persoana vătămată: “Te distrug ...”, “Nu mai trăieşti ...”, “... pun eu mâna pe tine îţi rup eu tot în tine de data asta ...”, “Oricum tu nu mai ai mult de trăit ...”, “ Vezi unde stai diseară, te distrug .”, “... tu ai să mori din mâna mea ”, etc.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: