FOTO Serial ”Adevărul” Toate vilele baronilor din România: Dragoş Benea, sărac lipit în declaraţia de avere, trăieşte în luxul concubinei

FOTO Serial ”Adevărul” Toate vilele baronilor din România: Dragoş Benea, sărac lipit în declaraţia de
avere, trăieşte în luxul concubinei

Dragoş Benea este vecin cu Corneliu Iacobov pe Calea Moldovei FOTO Mircea Merticariu

În 14 ani de administraţie locală, averea lui Dragoş Benea, din declaraţiile de avere, nu a crescut deloc. Asta, deşi liderul social democrat nu este cunoscut cu vicii precum poker-ul, alcoolul sau fumatul. Singurii care s-au îmbogăţit din 2000 până în prezent sunt familia, clientela de partid şi concubina lui Dragoş Benea, Andreea Nistor.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultima declaraţie de avere, din mai 2013, preşedintele judeţului Bacău are doar două ceasuri IWC şi Rado, de 3 mii de euro, un teren de 3120 de metri păraţi, dar nu şi vila somptuasă care a crescut pe acesta, lângă casa lui Corneliu Iacobov, de pe Calea Moldovei. Imobilul este realizat pe numele tatălui său, Laurenţiu Benea, în 2002 şi este evaluat la aproape jumătate de milion de euro.
Benea mai are 40 de mii de lei într-un cont şi o asigurare de studii pentru fiica Andrada Nistor. Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău a făcut şi două deplasări la Bruxelles, ca mebru în Comitetul Regiunilor, pe care şi le-a decontat ulterior. În perioada 28-30 noiembrie 2012, Dragoş Benea a cheltuit pe cazare, transport şi indemnizaţie forfetară 2039 de euro, iar în perioada 30 ianuarie-1 februarie 213, încă 2441 de euro. Benea câştigă anual, din fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean Bacău aproximativ 50 de mii de lei.
Însă adevărata avere a lui Dragoş Benea pare a ţine de secretul notarial. Surse din PSD afirmă că preşedintele CJ Bacău a avut acţiuni la restaurantul Amarante, la un xerox de la lângă un liceu băcăuan, dar şi mai multe spaţii comerciale în centrul Bacăului şi la Piaţa Centrală, ultimile fiind trecute pe numele tatălui său, Laurenţiu Benea. Mai mult, unul din spaţii a fost închiriat chiar de Blue Air, firmă care aparţine omului de afaceri Nelu Iordache, aflat acum în arest, care a primit în concesiune Aeroportul Bacău.
În urmă cu un an, milionarul băcăuan Costică Rusu, administrator al firmei Rombet, constructorul clădirii Bueno Vista din Bacău, l-a acuzat pe Dragoş Benea, că i-ar fi dat ţeapă cu 500 de mii de euro la construirea imobilului. Clădirea a fost realizată pe numele Andreei Nistor, concubina lui Dragoş Benea, care i-a născut şi un copil. Relaţia lui Costică Rusu cu Dragoş Benea este mai veche, de pe timpul primarului Dumitru Sechelariu. În anii 2000-2004, când Dragoş Benea ocupa funcţia de viceprimar, Costică Rusu i-a realizat vila în care locuieşte şi acum iar după 2004 i-a construit clădirea de birouri a concubinei. Denunţul făcut de milionarul Costică Rusu a rămas fără niciun ecou.

„Benea îmi datorează 500 de mii de euro, pentru clădirea Bueno Vista (actualul sediu al Băncii Transilvania). Construcţia a costat 1,6 milioane de euro, dar eu am primit doar 1,1 milioane. Mi-a spus că nu poate justifica întreaga sumă în declaraţia de avere şi că restul de jumătate de milion îi voi primi ulterior. Au trecut atâţia ani, dar n-am mai văzut banii“,
a spus Costică Rusu, care a prezentat actele de construcţie a clădirii de birouri, din centrul municipiului Bacău, aflate pe numele Andreei Nistor. Mai mult, construcţia este unică în felul ei: a fost autorizată deşi amprenta la sol este pe 100% din suprafaţa terenului, nu are parcare, deşi se află în cea mai aglomerată zonă a Bacăului, lângă Catedrala „Înălţării Domnului“.

.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Dragoș Benea are doar două ceasuri și pământul de sub vila în care locuiește FOTO Mircea Merticariu

Imagini din aceeasi galerie
  • Dragoș Benea are doar două ceasuri și pământul de sub vila în care locuiește FOTO Mircea Merticariu
  • Dragoș Benea FOTO Mircea Merticariu  
  • Casa lui Dragoș Benea este lâgă a lui Corneliu Iacobov FOTO Mircea Merticariu  
  • Casa lui Dragoș Benea este lâgă a lui Corneliu Iacobov FOTO Mircea Merticariu  
  • Andreea Nistor, concubina lui Dragoș Benea, și-a permis să construiască clădirea Bueno Vista, în care funcționează Banca Transilvania FOTO Mircea Merticariu  
  • Clădirea Buena Vista a fost realizată pe întreg terenul disponibil, fără parcare FOTO Mircea Merticariu  
Distribuie imaginea
citeste totul despre: