FOTO VIDEO Primele imagini cu primii kilometri de autostradă din Moldova. Pro Infrastructura: „Constructorul are o mobilitate exemplară în teren“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările au mers în ritm alert FOTO Asociaţia Pro Infrastructura
Lucrările au mers în ritm alert FOTO Asociaţia Pro Infrastructura

Asociaţia Pro Infrastructură a prezentat primele imagini filmate din dronă cu şantierul în lucru din municipiul Bacău, acolo unde se construieşte şoseaua de ocolire a oraşului care are profil de autostradă.

"Constructorul (UMB) are o mobilizare exemplară în teren şi, doar într-o lună şi jumătate de muncă, a reuşit să avanseze vizibil la podul de 1,21 km peste Râul Bistriţa (cea mai mare structură de pe lot). Sunt lucrări şi în alte puncte: forare piloţi la pasajul peste calea ferată M500 şi la cel pe DJ207F la nord de Săuceşti, iar podul peste Râul Precista şi DJ207F începe «să iasă din pământ». Decopertări avem pe tot sectorul filmat, ba chiar zone destul de întinse unde s-au început terasamentele", potrivit celor de la Asociaţia Pro Infrastructură.

Aceştia au făcut şi scenarii legate de finalizarea unora dinte lucrări, cu condiţia ca firma de construcţie să păstreze ritmul de acum al lucrărilor.

"Într-un scenariu ultra-optimist, segmentul DN2 Sud-DN2 Nord (care conţine A7) ar putea fi gata la finalul anului 2020, DACĂ se rezolvă la timp birocraţia (exproprieri-mamut, relocări utilităţi, arheologie)", mai arată Asociaţia Pro Infrastructura.

Contractul de execuţia centurii de ocolire a municipiului Bacău a fost semnat în luna decembrie 2018, când ministru era Lucian Şova. Contractul are o valoare de 668,3 milioane lei fără TVA iar constructorul s-a angajat că cei 30,8 km de drum vor fi realizaţi în 30 de luni.

Potrivit autorităţilor, 16,2 kilometri din acest drum vor avea profil de autostradă. Constructorul drumului este  asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite