FOTO VIDEO Piesă de teatru împotriva exploatării gazelor de şist. MMA ar putea fi jucată de actorii Valentin Bolat şi Alina Neagu la Puieşti

FOTO VIDEO Piesă de teatru împotriva exploatării gazelor
de şist. MMA ar putea fi jucată de actorii Valentin Bolat şi Alina Neagu la
Puieşti

Teatrul de Kartier, Valentin Bolat şi Alina Neagu FOTO Mircea Merticariu

Actorii Valentin Bolat şi Alina Neagu, de la „Teatrul de Kartier“, au jucat duminică seară, în clubul S4 din Bacău, piesa MMA, care face referire la realităţile societăţii româneşti şi la protestele împotriva exploatării gazelor de şist. Cei doi actori vor mai juca piesa în cluburi sportive dar îşi doresc să ajungă la începutul lunii septembrie la protestele anunţate de la Puieşti, în judeţul Vaslui.

Ştiri pe aceeaşi temă

Valentin Bolat (Branişte), regizorul piesei MMA şi actor principal în cele două acte, care durează 50 de minute, are o viziune proprie asupra protestelor faţă de exploatarea gazelor de şist. Mai mult, actorul consideră că un manifest prin artă ar putea contribui la stoparea explorării şi exploatării resurselor prin metoda fracturării hidraulice. „Eu sunt sublocotenent în rezervă la jandarmi. Piesa am scris-o când erau protestele şi mitingul din Bucureşti. Rolul principal este tipul durului, sensibil, totuşi, care se uită pe ascuns la desene animate. Este un campion de Mixed Martial Arts din Bucureşti, care îşi doreşte transferul la profesionişti în America la UFC ,dar... trecând să ia o gură de aer la un miting antichevron ...gazele de şist îi anulează şansa...pasiunea pentru hamsii şi bere neagră se prefac la final în Marea Neagra.Surioara lui, fată de cartier e un înger păzitor care îl scapă din aripi.O piesă despre gloria efemera a sportului ,a setei de Dumnezeu şi a dorului de România cea furată,", afirmă Valentin Branişte. Cei doi actori îşi doresc ca piesa lor să facă înconjorul ţării. „O vom juca şi în cuşcă, dacă este cazul şi oriunde vom fi chemaţi“, afirmă Alina Neagu (30 de ani).

Teatrul de Kartier, care a luat naştere relativ de curând, îşi doreşte să aducă în atenţia publicului poveşti urbane. Regizorul a creat până acum cinci piese inspirate din viaţa omului modern al oraşelor: „Dirty Sex“, „Povestea unei videochatiste“, „London Escort“, „Cap sau pajură“ şi MMA sunt piesele care au fost deja prezentate publicului băcăuan şi nu numai. 

MMA, o piesă manifest împotrova exploatării gazelor de șist 

Imagini din aceeasi galerie
  • MMA, o piesă manifest împotrova exploatării gazelor de șist 
  • Valentin Braniște FOTO Mircea Merticariu
  • Alina Neagu FOTO Mircea Merticariu
  • MMA, o piesă manifest împotrova exploatării gazelor de șist FOTO Facebook
  • MMA, o piesă manifest împotrova exploatării gazelor de șist FOTO Facebook   
  • MMA, o piesă manifest împotrova exploatării gazelor de șist FOTO Facebook 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările