FOTO VIDEO Braconieri piscicoli care acţionau într-o arie protejată, luaţi ca din oală de poliţişti. Ce au găsit la percheziţii oamenii legii

FOTO VIDEO Braconieri piscicoli care acţionau într-o arie protejată, luaţi ca din oală de poliţişti. Ce au găsit la percheziţii oamenii legii

Plasele monofilament cu care acţionaubraconierii

Poliţiştii au întocmit dosare penale în care efectuează cercetări pentru probarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite de comiterea infracţiunii de braconaj piscicol.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău au efectuat joi 17 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de braconaj piscicol în situl Natura 2000.

Situl a fost declarat arie de protecţie specială avifaunistică în 2007, iar conservarea mediului şi protecţia patrimoniului pescăresc ar trebui să reprezinte o situaţie de interes general pentru crearea şi menţinerea zonelor umede şi a biodiversităţii specifice acestora, precum şi pentru potenţialul de resurse alimentare reprezentat de resursele acvatice vii.

Astfel, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj piscicol îndreptate împotriva habitatelor naturale, a transportului, colectării şi comercializării ilegale a produselor şi subproduselor rezultate din activităţile ilegale de pescuit, joi dimineaţă poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău au acţionat în municipiul Bacău şi 5 comune.

Un efectiv de 73 de poliţişti a acţionat pentru apărarea patrimoniului piscicol naţional, a integrităţii acestuia şi combaterea faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal şi protecţia mediului înconjurător.

"Poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, de investigare a criminalităţii economice, criminalişti şi de acţiuni speciale, cu sprijinul Brigăzii Operaţiuni Speciale Bacău au efectuat 17 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bacău şi comunele Iteşti, Letea-Veche, Bereşti-Bistriţa, Tamaşi şi Corbasca. Cu această ocazie, au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării 79 de plase tip monofilament, în lungime de 5.300 de metri, 5,5 kg plumb, 650 de bucăţi plută şi 6 sfori pentru confecţionarea plaselor. Totodată, au fost indisponibilizate 3 bărci pneumatice şi 5 vâsle. 16 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 57 de ani, au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău pentru audieri", potrivit IPJ Bacău.

Din cercetările efectuate a rezultat că, cei în cauză ar fi braconat cu ajutorul plaselor de pescuit tip monofilament, interzis a fi deţinute, peşte diferite specii în aria protejată situl Natura 2000.

Poliţiştii au întocmit dosare penale în care efectuează cercetări pentru probarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite de comiterea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art.64 din O.U.G. 23/2008.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: