FOTO Spectacol de Crăciun, în spirit naţional, la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“. În ce proiecte şi parteneriate a fost implicat colegiul în an Centenar

FOTO Spectacol de Crăciun, în spirit naţional, la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“. În ce proiecte şi parteneriate a fost implicat colegiul în an Centenar

Spectacolul de Crăciun de la Colegiul Alecsandri

Vineri, 21 decembrie, de la ora 9, în holul Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri“ din Bacău a avut loc un spectacol la care au participat majoritatea liceenilor dar şi profesorii acestora. Evenimentul a cuprins momente de folclor autentic şi colinde specifice sărbătorilor. Colegiul băcăuan a realizat anul acesta parteneriate cu şcolile din Ostriţa, Ceahor şi Mahala (Ucraina) şi a fost implicat în mai multe programe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ultima zi de şcoală la Colegiul „Vasile Alecsandri“ din Bacău a fost marcată printr-un spectacol, realizat în spirit naţional. Elevii şi profesorii acestui liceu au fost implicaţi în anul Centenar în mai multe proiecte comune şi parteneriate cu şcolile din Ceahor, Ostriţa, Mahala din Bucovina de Nord (Ucraina), unde învaţă etnici români.

În holul colegiului băcăuan, de la ora 9, au  evoluat mai multe ansambluri vocale ale colegiului băcăuan, coordonate de profesorii Mitică Pricopie, Gabriel Lungu, Gabriel Puiu, Daniela Harasemciuc  şi au susţinut microrecitaluri Maria Lepădatu, Andreea Cocea, Daria Romanescu, Ioana Luncaşu, Maria Pavelescu, Georgiana Herciu, Marina Duhalmu, Georgiana Munteanu şi Larisa Ionescu.

„În anul Centenarului, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Bacău a reuşit, pe lângă activităţile educative de la nivel judeţean şi naţional, să demareza parteneriate cu şcoli din Republica Moldova şi Ucraina ( Regiunea Cernăuţi). Printre acţiunile realizate menţionăm: schimburi de experienţă cu şcoli si licee din Chişinău şi Costeşti( Republica Moldova) şi instituţii de învăţământ şi cultură din Mahala, Ostrita, Ceahor, Patrauti de Jos ( Regiunea Cernăuţi).

Proiectele derulate în 2018 au constat şi în aducerea pentru perfecţionare, simpozioane şi tabere  a numeroşi elevi , profesori şi oameni de cultură din localităţile menţionate dar şi din Vancicauti si Costiceni. Speram la un 2019 în care realizările să se concretizeze în mai multe colaborari cu implicarea cat mai multor instituţii şi oameni de bine din tara noastră în sensul menţinerii şi promovării moştenirii culturale în toate comunităţile istorice româneşti“, a declarat profesorul Călin Boambă, directorul Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri“ din Bacău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările