FOTO „Au plantat“ mochetă în loc de iarbă în Bacău. „Gazonul artificial nu trebuie udat, nu are nevoie de îngrijire specială“

FOTO „Au plantat“ mochetă în loc de iarbă în Bacău. „Gazonul artificial nu trebuie udat, nu are nevoie de îngrijire specială“

În loc de iarbă Primăria a pus o mochetă FOTO Dragoş Cristian Fînaru

Autorităţile din Bacau au „plantat“ într-o zonă din oraş gazon artificial. Întrebate de ce au recurs la această variantă, au răspuns că este doar un experiment.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gazonul artificial a fost pus pentru început în zona Pieţei Centrale din Bacău, iar localnicii nu au reacţionat deloc bine.

„Deocamdată facem o încercare, să vedem cum rezistă. Este un gazon artificial, care se prinde cu cleme. Nu trebuie udat, nu are nevoie de îngrijire specială. Tot ce am pus acolo nu a rezistat, este dificil accesul pentru a iriga şi am luat această decizie”, a declarat Cristinel Dumbravă, directorul Direcţiei Spaţii Verzi Bacău pentru Ziarul de Bacău.

Gazonul artificial, de fapt o mochetă verde, are o grosime de 2 cm şi este ignifug,

Autorităţile spun că, dacă gazonul artificial se va dovedi eficient, astfel de covoare ar putea fi amplasate şi în alte zone ale oraşului.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările