FOTO Copiii nevoiaşi instruiţi la şcoala de vară "Didascalos", vizitaţi de poliţişti. Ce secrete au aflat de la oamenii legii

FOTO Copiii nevoiaşi instruiţi la şcoala de vară

Poliţiştii i-au vizitat pe copiii de la şcola de vară

Timp de zece zile, între 2 şi 12 iulie, în Parohia Şerbăneşti are loc cea de-a treia ediţie a activităţilor de tip şcoala de vară în cadrul Centrului Educaţional Didascalos.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şcoala  de vară este coordonată de părintele paroh, care are un proiect pentru copiii nevoiaşi din Bacău prin cae le oferă, pe lângă o masă caldă, şi un program de activităţi educative, în care sunt implicaţi voluntari dar şi reprezentanţi ai instituţiilor publice.

Miercuri,11 iulie, poliţiştii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, alături de colegii lor de la Serviciul Criminalistic, Serviciul Rutier şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale au fost prezenţi în mijlocul copiilor şi au purtat discuţii despre cum să fie mereu în siguranţă şi despre cum să nu fie implicaţi în diverse infracţiuni.

Cei peste 200 copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 16 ani, au făcut cunoştinţă şi l-au vazut în acţiune pe câinele poliţist ABI, au adresat poliţiştilor întrebări despre activitatea pe care acesta o desfăşoară şi modalitatea în care sunt prinşi infractorii cu ajutorul lui.

Ulterior, copiii au fost împărţiţi pe laboratoare astfel încât fiecare echipă să poată vedea materialele pregătite special de către poliţişti pentru ei.

"Poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale au prezentat echipamentele speciale pe care aceştia le deţin şi le folosesc în acţiuni dar şi modalitatea de funcţionare. Specialiştii din cadrul Serviciului Criminalistic au prezentat copiilor laboratorul criminalistic, trusele necesare prelevării mijloacelor materiale de probă şi modul în care persoanele sunt amprentate sau cum se culeg amprentele de la faţa locului. Poliţiştii Serviciului Rutier, în afară de mesajele cu caracter preventiv (traversarea corectă şi respectarea semnelor de circulaţie, unde, cum şi de la ce vârstă pot merge cu bicicleta, semnificaţia indicatoarelor rutiere), au prezentat aparatul radar şi etilotestul, copiii având posibilitatea să vadă cum sunt acestea folosite în munca de poliţie. Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, sprijiniţi de poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 2 Bacău au prezentat elevilor materiale video cu caracter preventiv, având ca teme prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, siguranţa pe internet, traficul de persoane, consumul de alcool şi tutun, măsuri de prevenire a tâlhăriilor şi furturilor, consecinţele nerespectării acestora şi implicaţiile legale. Discuţiile interactive purtate de poliţişti au vizat în special violenţa, modul de sancţionare a acesteia şi identificarea celor mai eficiente măsuri pentru adoptarea unui comportament non-conflictual şi evitarea agresiuniilor de orice fel", potrivit IPJ Bacău.

În următoarea perioadă poliţiştii vor fi în continuare prezenţi în mijlocul copiilor, în cadrul şcolilor de vară, a taberelor şcolare sau în diverse locuri publice pentru o vacanţă în siguranţă.

 

citeste totul despre: