Foto Arhiva

Tinerii sunt nemulţumiţi de reducerea numărului de burse şi de majorarea taxelor de şcolarizare. Pentru săptămâna viitoare studenții pregătesc un alt protest în faţa Prefecturii Bacău.  

Ştiri pe aceeaşi temă

Înarmaţi cu pancarte şi fluiere, zeci de studenţi din cadrul Universităţii „Vasile Alecsandri" din Bacău au protestat zgomotos în faţa instituţiei de învăţământ. Nemulţumiţi de noua lege a educaţiei dar şi de reducerile de subvenţii şi burse, tinerii au luat atitudine şi s-au solidarizat cu ceilalţi studenţi din Bucureşti şi din ţară.

Legea educaţiei, culmea aberaţiei" sau „Nu vrem maşini şi vile, vrem burse şi cămine", au strigat într-un glas studenţii băcăuani. „Dacă anul acesta cea mai mare taxă este de 2.400 lei, la anul cea mai mică taxă va fi de 4.500 de lei. Pe lângă asta se anunţă şi reducerea subvenţiilor pentru cămin şi a burselor. Nu ne vom opri aici şi pentru săptămâna viitoare pregătim o acţiune de protest în faţa prefecturii", ne-a spus Mihai Belciu, preşedinte Liga Studenţilor Bacău.

Mulţi dintre studenţi spun că majorarea taxei de şcolarizare i-ar forţa să renunţe la studii. "Nu cred că o să-mi permit să mai vin la facultate, dacă taxa va ajunge la 4500 de lei, iar la bursă nu pot să sper pentru că şi acestea se vor reduce", a spus Silviu Deneş, student. Anul acesta, circa 700 de studenţi băcăuani au primit burse de studiu.  


citeste totul despre: