FOTO Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului cere 385 de mii de lei pentru realizarea unei cărţi. Băcăuanii vor putea vedea în poze bisericile din oraş

FOTO Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului cere 385
de mii de lei pentru realizarea unei cărţi. Băcăuanii vor putea vedea în poze
bisericile din oraş

Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului cere bani pentru un nou album bisericesc FOTO Mircea Merticariu

Cartea, susţinută din bani publici, nerambursabili, va avea aproximativ 200 de pagini şi va fi tipărită în 50 de mii de exemplare. Solicitarea Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului vine la puţin timp după aprobarea altor proiecte, destinate cultelor religioase, susţinute cu bani de la bugetul local.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Bacău şi Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului vor încheia un parteneriat pentru editarea şi tipărirea unei cărţi (monografii) despre bisericile din Bacău. În ultimii ani, mai multe proiecte au fost susţinute din bani publici, de la bugetul local sau chiar din fonduri europene, pentru „promovarea spiritualităţii“ specifice care s-ar găsi în Bacău.

Unul dintre aceste proiecte este şi „Complexul Cultural Sfântul Nicolae-Matrice Spirituală a Bacăului“, realizat de firma Addvances Solution, cu fonduri europene, prin care se dorea realizarea unui studiu dar şi a unor materiale de promovare a bisericilor mai vechi din Bacău (Biserica Precista şi Biserica Sfântul Nicolae). Numai pentru acest proiect s-au alocat 700 de mii de lei, bani europeni. Dacă materialele de promovare a „matricii spirituale“ a Bacăului nu prea au ajuns în casele băcăuanilor, de data aceasta, monografia (fără autor) a Arhiepiscopiei va fi tipărită într-un număr suficient. „Ne-am dori să realizăm  în parteneriat cu Primăria Bacău un album care să cuprindă imagini şi scurtă prezentare asupra lăcaşurilor închinate lui Dumnezeu, despre istoria şi podoabele care le înfrumuseţează, despre ctitorii şi slujitorii lor. Necesitatea întocmirii unei astfel de monografii stă tocmai în faptul că prin ea ne definim identitatea religioasă şi etnică în spaţiul actual românesc“, afirmă în solicitare PS Ioachim Băcăuanul, episcopul vicar al Romanului şi Bacăului. Mai mult, episcopul numeşte Bacăul „oraş al Catedralelor“ iar fapt de laudă şi justificare este şi acela că biserica din centrul oraşului, Catedrala Înălţarea Domnului este a doua după Catedrala Mântuirii Neamului. Lăcaşul de cult, numai până în prezent a înghiţit peste 12 milioane de euro, de la bugetul judeţului şi municipiului Bacău. 

Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului cere bani pentru o monografie cu poze FOTO Mircea Merticariu  

Imagini din aceeasi galerie
  • Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului cere bani pentru o monografie cu poze FOTO Mircea Merticariu  
  • Arhiepiscopia Romanului și Bacăului cere bani pentru un nou album bisericesc FOTO Mircea Merticariu  
  • Arhiepiscopia Romanului și Bacăului cere bani pentru un nou album bisericesc FOTO Mircea Merticariu    
  • Biserica Sfântul Neculai FOTO Mircea Merticariu
  • Biserica Cimitirul Central Bacău FOTO Mircea Merticariu
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările