FOTO Cum arată primii kilometri de autostradă din Moldova. „Problemele birocratice ne fac sceptici cu privire la o eventuală finalizare în 2020“

FOTO Cum arată primii kilometri de autostradă din Moldova. „Problemele birocratice ne fac sceptici cu privire la o eventuală finalizare în 2020“

Primii kilometri din autostradă sunt finalizaţi FOTO: Asociaţia Pro Infrastructură

Investiţia la centura ocolitoare a Bacăului a început în martie 2019, iar constructorul a declarat că doreşte să finalizeze lucrarea înaintea împlinirii celor 30 de luni asumate prin contract.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO

Firma UMB a reluat zilele acestea lucrările la ceea ce se doreşte a fi centura de ocolire a Bacăului, care înseamnă de fapt primii kilometri în regim de autostradă din Moldova.

Investiţia de aproximativ 670 de milioane de lei, fără TVA, a demarat în teren în martie 2019, iar constructorul are de executat aproape 31 de kilometri în total, din care 16,3 km de autostradă (A7) şi 14,5 km de drum naţional. 

Asociaţia Pro Infrastructură, care monitorizează investiţiile publice care constau în drumuri, a publicat mai multe fotografii cu primii kilometri din autostrada Moldova, în momentul de faţă lucrându-se în special în jumătatea sudică a centurii pe sectorul de autostradă între nodul rutier cu DN2F Bacău-Vaslui şi podul de 1 kilometru peste râul Bistriţa.

“Activităţile principale: depozite de balast pentru viitoare terasamente, activităţi de taluzare pe sectorul cu asfalt, rigole, parapete protecţie, coloane forate şi suduri tablier metalic la viaductul peste canalul Bistriţa, demolarea unor construcţii şi realizarea armăturii în baza de produs grinzi de lângă podul mare peste Bistriţa. Desigur, avem şi probleme birocratice nesoluţionate: situri arheologice, reţele de medie şi înaltă tensiune ce trebuie relocate. Aceste blocaje, dar şi volumul mare de lucrări rămase pe întreg traseul, ne face să fim foarte sceptici cu privire la o eventuală finalizare în 2020, chiar dacă antreprenorul este mobilizat exemplar.

Solicităm tuturor decidenţilor statului român (Ministerul Transporturilor, CNAIR, Electrica, Transelectrica, Ministerul Culturii) să se implice activ pentru deblocarea completă a proiectului, astfel încât în primăvara sau cel mai târziu în vara anului 2021 să putem circula pe primii kilometri de autostradă din Moldova!”, anunţă Asociaţia Pro Infrastructură.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: