UPDATE FOTO Sechestru pe averea lui Romeo Stavarache. Procurorii vor să recupereze 2,39 milioane de lei, luaţi şpagă de primarul băcăuan

UPDATE FOTO Sechestru
pe averea lui Romeo Stavarache. Procurorii vor să recupereze 2,39 milioane de
lei, luaţi şpagă de primarul băcăuan

Casa şi spălătoria lui Romeo Stavarache sunt puse sub sechestru FOTO Mircea Merticariu

Averea lui Romeo Stavarache a fost pusă sub sechestru asigurator de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Bacău, care-l acuză pe edil că a luat mită de cinci ori, în valoare totală de 2,39 milioane de lei. Mâine, de la ora 11, se va judeca contestaţia făcută de Stavarache faţă de măsura asiguratorie cerută de oamenii legii.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Curtea de Apel Bacău a respins vineri, 11 iulie, contestatia lui Romeo Stavarache si a mentinut decizia procurorilor DNA de sechestrare a averii primarului băcăuan. Dacă edilul va fi găsit vinovat în acest dosar, o parte din bunuri îi vor fi vândute iar statul va avea de câştigat 2,39 milioane de lei, cât a cerut primarul şpagă prin intermediul lui Liviu Goian şi Liviu Cenuşă, patroni de presă locală în Bacău. 

Procurorii DNA au cerut punerea sechestrului pe bunurile aflate pe numele primarului Romeo Stavararche, acuzat de luare de mită şi în stare de arest pentru încălcarea măsurilor impuse prin control judiciar. Faţă de cererea de sechestru, Romeo Stavarache a formulat contestaţie, care se va judeca mâine, de la ora 11, la Curtea de Apel din Bacău. În cazul în care Stavarache va fi găsit vinovat de instanţă, statul îi va vinde o parte din bunuri pentru recuperarea a 2,39 milioane de lei, luaţi ilegal de edil, drept mită.

Romeo Stavarache are împreună cu soţia declarate patru terenuri, în Bacău dar şi în comuna Agăş. Tot în declaraţia de avere se regăseşte casa de 252 de metri pătraţi construiţi, salariul din ultimul an, de 48 de mii de lei, dividende de 2785 de lei, iar soţia Ana Maria, 2122 de lei dar şi îndemnizaţia de 35 951 de euro luată de la Comitetul Regiunilor de la UE, funcţie pe care a fost impus politic. Din declaraţia de avere nu rezultă însă sume decontate din bani publici, pentru deplasările regulate în Uniunea Europeană, aşa cum sunt menţionate de preşedintele Consiliului Judeţean, Dragoş Benea.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: