Fostul primar al comunei Prăjeşti, Eugen Antica, condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită

Fostul primar al comunei Prăjeşti, Eugen Antica, condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită

Primarul Eugen Antica a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendarea pedepsei FOTO Adevărul

Eugen Antica, trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Bacău pentru luare de mită şi operaţiuni incompatibile cu funcţia de primar, a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare şi interzicerea unor drepturi. Decizia nu este definitivă. Fostul edil mai avea o condamnare, de opt luni, după ce  dat mită pentru a trece Bacalaureatul la Liceul de la Podul Turcului.

Tribunalul Bacău l-a condamnat joi, 23 iunie, pe fostul primar al comunei Prăjeşti la trei ani de închisoare, cu suspendarea pedepsei. Magistraţii au dispus şi restrângerea unor drepturi dar şi sechestru asupra unui teren de 3800 de metri pătraţi, până la recuperarea sumei de 43746 de lei. Decizia Tribunalului nu este de definitivă şi poate fi atacată cu recurs atât de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cât şi de edil. Pe 21 iulie 2015, anchetatorii l-au trimis în judecată pe  Eugen Antica pentru luare de mită.  „În baza acestor solicitări, inculpatul Antica Eugen a primit suma totală de 43.746,98 lei, în două tranşe, la datele de 12 decembrie 2007 şi 27 martie 2008, prin intermediul unei alte societăţi pe care primarul Antica Eugen o controla în mod direct. Banii au fost solicitaţi şi primiţi pentru ca, în calitate de primar al comunei Prăjeşti, inculpatul Antica Eugen să asigure desfăşurarea în bune condiţii a contractului de achiziţie publică menţionat anterior, în sensul de a efectua plăţile cu celeritate“, se arată în comunicatul procurorilor DNA.


Procurorii arată că activitatea infracţională a lui Eugen Antica a fost însă în formă continuă. În perioada mai 2006 - septembrie 2012, în scopul obţinerii de bani şi alte foloase pentru sine sau pentru societatea SC Laurel SRL, pe care o controla, inculpatul Antica Eugen, prin intermediar, a exercitat în fapt activităţile de administrare a societăţii comerciale, activităţi incompatibile cu funcţia deţinută.
„Concret, în acest sens, acesta s-a ocupat de încheierea contractelor comerciale, de încheierea unui contract de credit, de achiziţionarea unor utilaje, de achiziţionarea unui autoturism Toyota (pe care l-a folosit în interes personal), de gestionarea resurselor umane (angajarea personalului, stabilirea salariilor), de stabilirea destinaţiei sumelor de bani obţinute de societate în urma relaţiilor comerciale desfăşurate, în scopul obţinerii pentru sine şi pentru societatea pe care o controla în fapt, de sume de bani ori alte foloase necuvenite. În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra terenului arabil aflat în proprietatea inculpatului Antica Eugen, până la concurenţa sumei de 43.746,98 lei“, se arată în comunicatul procurorilor de la DNA Bacău, care anunţa trimiterea lui Eugen Antica în judecată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: