Fostul primar din comuna Sascut, Cristinel Bostan, a fost încătuşat şi dus la Penitenciarul Bacău. Edilul are de executat 2 ani şi 6 luni de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristinel Bostan este unul dintre cei mai bogaţi primari din Bacău FOTO Facebook
Cristinel Bostan este unul dintre cei mai bogaţi primari din Bacău FOTO Facebook

Cristinel Bostan, fost primar al comunei Sascut, până pe 30 iulie 2015, când şi-a dat demisia, a fost condamnat definitiv ieri, prin decizia Curţii de Apel Bacău, la doi ani şi şase luni de închisoare. Edilul avea o condamnare la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru ultraj iar pentru conflict de interese a primit şase luni, cu revocarea suspendării pentru vechea condamnare.

Cristinel Bostan s-a predat ieri Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău şi a fost încarcerat la Penitenciarul Bacău. Curtea de Apel Bacău i-a respins apelul declarat împotriva sentinţei Judecătoriei Bacău şi a rămas definitivă condamnarea la doi ani şi şase luni de închisoare. „Clientul meu s-a predat singur la Poliţie şi a fost închis la Penitenciarul Bacău“, a precizat avocatul Liviu Ghioc.

Primarul din Sascut s-a ales cu această condamnare după ce a făcut revizia la una dintre maşinile primăriei la firma SC Dragoliv SRL, unde deţine acţiuni soţia lui. Prejudiciul făcut prin conflict de interese este de 2900 de lei.

Cristinel Bostan a fost ales pentru prima oară primar în 2008, când a reuşit să câştige alegerile în faţa fostului edil Ion Răuţă. Tot atunci s-a ales cu un dosar de ultraj, soluţionat în 2011 cu doi ani de închisoare cu suspendare.

Problemele lui Cristinel Bostan nu se opresc aici. Tot de când ocupă fotoliul de primar s-a ales şi cu al trelea dosar penal, pentru furt de energie de la EON Moldova. Tocmai de accea el este închis în Penitenciarul Bacău, de tranzit pentru cei care au dosare în curs de soluţionare la instanţele din Bacău. 

Primarul din Sascut, Cristian Bostan, şi-a dat demisia. Edilul are o condamnare la închisoare, cu suspendarea pedepsei şi este inculpat în două dosare penale

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite