Fata de 13 ani, însărcinată, care a fugit dintr-un centru al Protecţiei Copilului Bacău, găsită de Poliţie

Fata de 13 ani, însărcinată, care a fugit dintr-un centru al Protecţiei Copilului Bacău, găsită de Poliţie

Fata în vârstă de 13 ani, însărcinată în câteva luni, care a dispărut la începutul acestei săptămâni dintr-un centru al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Bacău, a fost găsită de poliţişti la locuinţa bunicilor, autorităţile urmând să stabilească dacă minora va reveni în grija statului.

Poliţiştii băcăuani au găsit-o pe fată la domiciliul bunicilor, urmând ca luni să fie făcută o nouă evaluare în acest caz pentru a se stabili dacă fata va reveni în centrul maternal sau va rămâne la bunici.

"Minora a fost găsită la bunici, unde va rămâne cel puţin în acest weekend. În cursul zilei de luni se va face o nouă evaluare în acest caz pentru a se stabili măsura de protecţie pentru copilă pe viitor. Este posibil ca bunicii să-şi asume responsabilitatea, să o ia în îngrijire", a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău, Marian Vătămănescu.

Reprezentanţii DGASPC Bacău susţin că fata are, în general, un comportament mai rebel, neacceptând nicio autoritate şi nu se poate adapta la vreun program.

Fata de 13 ani a fost dată dispărută, marţi, după ce a fugit dintr-un centru maternal al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Bacău, unde fusese transferată imediat ce medicii au constatat că era gravidă.
Copila provine dintr-o familie monoparentală, însă mama sa a abandonat-o încă de când era mică, plecând la muncă în străinătate. După ce a fost crescută o perioadă de către o bunică şi o mătuşă, copila a ajuns în grija unui asistent maternal profesionist, apoi DGASPC Bacău a decis să o interneze într-un centru de plasament pentru copii.

Fata obişnuia să plece din centrul de plasament unde era cazată înainte de a ajunge în centrul maternal.

CITIŢI ŞI:

Gravidă la 14 ani: Ameninţă că se aruncă pe geamul Maternităţii Botoşani dacă nu naşte mai repede!

Minoră însărcinată cu bunicul

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: