Fac mişcare cu haine de mâna a doua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi băcăuani preferă tricourile sau costumele de trening second-hand deoarece sunt de zece ori mai ieftine. Vânzătorii se aşteaptă la o creştere a numărului de clienţi mai ales după ce vor intra în vigoare reducerile salariale de 25%.

Comercianţii spun că articolele cele mai căutate sunt tricourile şi pantalonii de trening, dar şi genţile pentru echipament sportiv, maieurile, şorturile şi accesoriile.


Migraţia clienţilor de la magazinele cu articole de firmă spre cele second hand se datorează preţurilor mici practicate de acestea din urmă. De exemplu, într-un magazin obişnuit, un tricou din bumbac, produs de o firmă renumită de echipamente sportive, costă între 120 şi 200 de lei. În magazinele de haine la mâna a doua, acelaşi tricou costă 10-15 lei.


„Eu fac zilnic alergări“


Clienţii spun că diferenţa mare de preţ acoperă eventualele riscuri presupuse de faptul că achiziţionează produse deja folosite.


„Mi se pare exagerat un preţ de 200 de lei pentru un tricou sau un pantalon, doar pentru că are o anumită marcă pe el. Eu fac zilnic alergări, iar la sfârşitul săptămânii joc fotbal cu prietenii, aşa că am nevoie de echipament după care să nu-mi pară rău că am plătit sute de lei dacă se strică“, ne-a spus Marius Petre, un tânăr care practică sportul în timpul liber. 

Vânzătorii de la magazinele de acest fel susţin că produsele comercializate sunt de bună calitate, însă recunosc că acestea prezintă mai puţină siguranţă decât cele vândute în magazinele de firmă.


„Eu nu -i pot garanta clientului că un tricou îl va ţine un an sau doi, depinde şi de modul în care îl foloseşte. Însă n-am avut cazuri de clienţi nemulţumiţi sau care să ne aducă marfa înapoi, pentru defecte sau alte probleme“, ne-a spus Ionuţ Stica, vânzător.


Vin şi articole sportive


Cum interesul pentru articole sportive este tot mai mare, comercianţii nu exclud posibilitatea ca în viitor să aducă şi alte produse, inclusiv rachete de tenis, mingi, articole pentru ski, baschet, canotaj sau alte sporturi, mai ales că unii clienţi şi-ar dori acest lucru.


„În alte oraşe, cum sunt Cluj sau Piatra Neamţ, poţi să-ţi cumperi şi coş de baschet sau skiuri second-hand. Ar fi bine să existe şi în Bacău această posibilitate, deoarece articolele sportive noi au preţuri foarte mari în magazine“, crede George Popovici, profesor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite