EXCLUSIV Primarul Eugen Antica este acuzat că a agresat o femeie în şedinţa de Consiliu Local, după ce aceasta a vrut să-l filmeze cu telefonul mobil

EXCLUSIV Primarul Eugen Antica este acuzat că a agresat o femeie în şedinţa de Consiliu Local, după ce aceasta a vrut să-l filmeze cu telefonul mobil

Primarul Eugen Antica ştie să se impună în comuna Prăjeşti

Primarul Eugen Antica este acuzat că a agresat verbal şi fizic o femeie, care asista la discuţii, pe 16 februarie, în Consiliul Local şi care avea telefonul îndreptat spre executivul Primăriei. Martorii afirmă că edilul a urlat, a împins mesele, iar pe femeie a bruscat-o şi a strâns-o de mână pentru a-i lua telefonul. Eugen Antica a chemat apoi şeful de post din comună, pe motiv că ar fi fost filmat fără să-şi dea acordul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scene incredibile în şedinţa de Consiliu Local Prăjeşti, unde primarul Eugen Antica şi-a descărcat nervii pe o femeie, care ţinea telefonul în mână. Momentul de maximă tensiune a fost când primarul s-a enervat şi a împins masa de şedinţă pentru a-şi face loc spre femeie, pentru a-i lua telefonul. În momentul de furie, Eugen Antica ar fi strâns-o tare de braţ pe Ana Cadar, motiv pentru care femeia a primit de la medicul legist 3 zile de îngrijiri medicale iar Eugen Antica s-a ales cu o plângere penală pentru vătămare corporală. „Am venit la şedinţă, care este publică, în care se discuta bugetul. Nu vrem ca din banii comunei primarul să facă numai pentru el, pentru maşini şi primărie, ci să mai dea ceva şi comunităţii. Mi-am scos telefonul, dar nu am apucat să filmez. A tras de o masă, a sărit peste oameni, pentru a ajunge la mine. Mi-a zis să-i dau telefonul, că-l strică. Atunci m-a strâns cu toată puterea de braţul stâng, pe care-l aveam la spate. M-am învineţit, iar medicul mi-a dat trei zile de îngrijiri medicale. Am făcut plângere la postul de poliţie din comună, care va transmite dosarul către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bacău. Eu am fost colegă de clasă cu el. Aşa a fost tot timpul,  dintr-o bucată, dar nu mă aşteptam să fie atât de agresiv. M-a ameninţat că am să văd eu ce o să păţesc“, a spus Ana Cadar.


Consilierii locali dar şi secretarul recunosc că în sala de şedinţe a fost o situaţie scăpată de sub control. „Au fost discuţii aprinse, o situaţie cu care nu m-am mai confruntat. Nu pot să zic dacă a agresat-o, erau şi alţi consilieri interpuşi, încât nu am văzut. I-a spus că nu are voie să filmeze, că nu are acordul lui. E drept că doamna avea telefonul îndreptat spre primar“, afirmă secretarul Constantin Pletosu Halungescu.

Petre Jicu Damian, fost viceprimar, acual consilier local, afirmă că situaţia s-a precipitat şi că a cerut preşedintelui de şedinţă să restabilească ordinea. „Primarul urla ca un disperat la femeie. Am cerut lui Francisc Blaj să liniştească spiritele, ori să-l calmeze pe primar, ori să-l scoată afară. Antica a izbit masa ca un bivol, după care şi-a făcut drum spre femeie pe care a strâns-o de mână, a împins-o. Este un om foarte agresiv şi răzbunător“, a spus Petre Damian Jicu.


Francisc Blaj, consilier local care a prezidat lucrările de Consiliu confirmă întreaga situaţie, inclusiv ameninţările edilului. „E adevărat, a vrut să-i ia telefonul şi i-a zis că-i arata el ce o să păţească, că-i face plângere penală. După ce s-a produs momentul tensionat şi am cerut să se facă linişte, primarul a sunat la Postul de Poliţie Prăjeşti, pe motiv că se filmează în şedinţă. Când a venit poliţistul lucrurile reveniseră la normal“, a spus Francisc Blaj


Primarul Eugen Antica: „Râdea la mine, fără acceptul meu, nu poate să filmeze. A stricat şedinţa“


Primarul din Prăjeşti a încercat să se victimizeze şi a aruncat toată vina pe umerii Anei Cadar. „Discuţii au fost. Dar fără acceptul meu nimeni nu poate să filmeze. Râdea la mine, a stricat toată şedinţa“, ne-a declarat Eugen Antica, după care a recunoscut implicit întreaga scena. „Nu am urlat, aşa am eu vocea mai tare. Dar n-am pus mâna pe ea, nu ştiu cum de spune că a fost strânsă de mână. Eu am chemat poliţia, nu ea. Vreţi să mă transformaţi din persoană agresată, în vinovat?“, a spus primarul din Prăjeşti.


Eugen Antica este unul dintre puţinii primari de comună din judeţul Bacău, cu notorietate naţională. Edilul a fost condamnat la 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru că a dat şpagă, în urmă cu cinci ani, pentru a trece Bacalaureatul. Primarul din Prăjeşti s-a mai „remarcat„ după ce a încercat să dea numele străzilor din comună după numele membrilor familiei sale, dar şi pentru că a făcut un sediu mare de primărie, nefuncţional, după Muzeul Luvru. Primarul Antica este în atenţia opiniei publice şi pentru neregulile mari la cheltuirea banului public, remarcate în mai mulţi ani de Curtea de Conturi dar şi pentru că are o Toyota RAV4, plătită în leasing de firma SC Laurel SRL din Prăjeşti, abonată la contracte publice, atribuite direct chiar de Primăria Prăjeşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările