Elevii de la „Eminescu“ au reclamat autobuzele la OPC

Elevii de la „Eminescu“ au reclamat autobuzele la OPC

Ioana Bologa, Georgiana Vatră şi Roxana Unguru sunt trei eleve care au semnat petiţia

Pentru că nu au primit răspuns favorabil la reclamaţia lor, elevii vor să meargă cu petiţia la Primăria Bacău.

 Sătui să întârzie la şcoală în fiecare dimineaţă din cauza aglomeraţiei din mijloacele de transport în comun, 25 de elevi de la Colegiul „Mihai Eminescu“ au făcut reclamaţie la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor (CPC). Aceştia cer contravaloarea abonamentului, 35 de lei, şi suplimentarea numărului de autobuze la orele de vârf pe traseul cuprins între staţiile Ura şi Cascada.

Georgiana Vatră este elevă în clasa a XI-a la Colegiul „Mihai Eminescu“ şi locuieşte în cartierul Ura. „Autobuzele sunt foarte aglomerate. De fiecare dată întârzii la prima oră câte 10 -15 minute. Eu trebuie să circul cu numărul 18 pentru a ajunge la şcoală“, ne-a povestit Georgiana Vatră.

Elevii, învinşi de comisari

Aceeaşi problemă a fost semnalată şi de alţi colegi, aşa că tinerii au depus o reclamaţie la CPC Bacău. Au strâns 25 de semnături, iar pe data de 13 noiembrie au înaintat petiţia. „Reclamaţia lor este neîntemeiată. În urma verificărilor, am constatat că pe traseul indicat de ei circulă mai multe autobuze. Pot lua autobuzul numărul 17, 18 sau 22“, ne-a declarat Antoaneta Niţă, comisar în cadrul CPC Bacău.

Elevii sunt însă nemulţumiţi de verdict. „Chiar dacă vin şi alte autobuze în staţie, eu nu mă pot urca în ele pentru că, la un moment dat, vor urma un alt traseu decât cel pe care merg eu“, ne-a spus supărată Roxana Unguru, o altă elevă care a semnat petiţia.

Nici reprezentanţii societăţii de transport public nu s-au arătat mai cooperanţi. „Frecvenţa pe care o are autobuzul numărul 18 este de şase minute. Sunt 12 astfel de mijloace de transport în comun, în fiecare dimineaţă. Elevii preferă să se urce în autobuz cu toţii în acelaşi timp şi atunci apare fenomenul de supraaglomerare“, ne-a declarat Liliana Boghiţoiu, purtător de cuvânt al societăţii Transport Public Bacău.

Demersul elevilor poate avea succes dacă vor depune reclamaţia la Primărie. „Noi putem schimba atât orarul de funcţionare al autobuzelor, cât şi numărul acestora. Condiţia este ca elevii să ne solicite în scris acest lucru“, ne-a declarat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: