Dramă în comuna băcăuană Cleja, în urma unui incendiu. Mama şi fiica şi-au găsit sfârşitul în flăcări, intoxicate

Dramă în comuna băcăuană Cleja, în urma unui incendiu. Mama şi fiica
şi-au găsit sfârşitul în flăcări, intoxicate

Un incendiu a curmat două vieţi în comuna băcăuană Cleja

O femeie de 47 de ani şi fiica sa de numai 14 ani au murit în această noapte, după ce flăcările au cuprins o încăpere şi acoperişul casei în care ele dormeau. Până la venirea pompierilor, vecinii le-au scos din casă, dar erau deja moarte. După primele cercetări, incendiul a pornit de la un scurtcircuit electric produs urmare a izolării necorespunzătoare a unui clablu, care alimenta locuinţa.

La miezul nopţii, la ora 0.15, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. Constantin Ene“ din Bacău a fost sesizat de producerea unui incendiu, la o casă din comuna băcăuană Cleja. Anunţul a fost dat tardiv, astfel încât, până la venirea pompierilor, o încăpere şi acoperişul acesteia erau deja mistuite de foc. „La ora 0.33, vecinii au revenit prin S.N.U.A.U. 112 şi au precizat faptul că din locuinţă au fost scoase, de către persoanele prezente la locul evenimentului, două victime de sex feminin. La sosirea la faţa locului a echipajelor de intervenţie s-a constatat că cele două victime scoase din locuinţă de către vecini, mamă şi fiică, de 47 ani respectiv 14 ani, erau decedate. Trupurile neînsufleţite au fost preluate de un echipaj din cadrul Serviciului de Medicină Legală Bacău“, a precizat Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. Constantin Ene“ din Bacău.


La locul producerii incendiului s-au deplasat două autospeciale de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău încadrate cu opt pompieri militari, o ambulanţă SMURD şi una din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bacău, încadrată cu un asistent şi un ambulanţier şi două autoturisme din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, încadrate cu trei lucrători.
Incendiul a fost stins la ora 1. 18, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Cleja.
„În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabil un scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect ori neizolat corespunzător, au ars acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp şi bunuri materiale dintr-o încăpere“, a mai precizat Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al pompierilor băcăuani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările