UPDATE Avocatul lui Dragoş Benea afirmă că el a apăsat butonul de panică. Liviu Ghioc: „Am apăsat greşit pe telecomanda porţilor de la intrare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Benea FOTO Mircea Merticariu
Dragoş Benea FOTO Mircea Merticariu

Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea, s-a speriat de loviturile de la poarta casei unde locuieşte şi a chemat firma de pază, care-i asigura protecţia la domiciliul de pe Calea Moldovei. După mai bine de 24 de ore, întreaga poveste este infirmată de Liviu Ghioc, avocatul lui Dragoş Benea, care afirmă că el a apăsat, din greşeală, butonul de panică aflat pe telecomanda porţilor de la intrarea în curte.

UPDATE: „A fost greşeala mea. Mi-a dat telecomanda de la poartă să-mi bag maşina înăuntru. N-am ştiut pe ce buton să apăs, nu ştiam că acolo este butonul de panică. De asta au venit cei de la firma de pază“ a precizat Liviu Ghioc.

Echipa de intervenţie a fost alarmată la 8.49, potrivit raportului firmei de pază. În cinci minute ei au ajuns la poarta lui Dragoş Benea. Nimeni nu a ştiut, până astăzi, cine a apăsat butonul, întreaga poveste nefiind importantă faţă de percheziţiile procurorilor DNA din Capitală. „S-a intervenit foarte repede. Eu ieri nu eram în localitate şi nu am ştiut toate datele intervenţiei“, ne-a precizat Ion Neculcea, patronul firmei care asigură intervenţia la casa lui Dragoş Benea. 

Echipajul de la firma de protecţie a ajuns în cateva minute la vila lui Benea, unde a dat nas în nas cu mascaţii dar şi cu procurorii DNA. Au fost nevoiţi să se retragă imediat. „Într-adevăr, domnul preşedinte Dragoş Benea are porţi înalte la gardul casei. Procurorii au bătut mai vehement şi asta l-a speriat, încât a apăsat butonul de panică. O echipă de la firma noastră, s-a deplasat la domiciliul preşedintelui, conform contractului. Aici erau anchetatorii, motiv pentru care au trebuit să se retragă“, a precizat Ion Neculcea, patronul firmei de pază, care-i asigură lui Dragoş Benea protecţia. 

Dragoş Benea a fost ridicat de procurorii DNA din Capitală FOTO Mircea Merticariu

Procurorii DNA fac percheziţii, joi dimineaţă, la sediul Consiliului Judeţean Bacău, într-un dosar în care mai mulţi funcţionari ar fi suspectaţi de fapte de corupţie. Biroul preşedintelui CJ Bacău, Dragoş Benea, dar şi biroul şefului Serviciului de Achiziţii din cadrul instituţiei au fost sigilate de către procurorii anticorupţie.

În 14 ani de administraţie locală, averea lui Dragoş Benea, din declaraţiile de avere, nu a crescut deloc. Singurii care s-au îmbogăţit din 2000 până în prezent sunt familia, clientela de partid şi concubina lui Dragoş Benea, Andreea Nistor. În ultima declaraţie de avere, din mai 2013, preşedintele judeţului Bacău are doar două ceasuri IWC şi Rado, de 3.000 de euro, un teren de 3.120 de metri păraţi, dar nu şi vila somptuasă care a crescut pe acesta, lângă casa lui Corneliu Iacobov, de pe Calea Moldovei. Imobilul este realizat pe numele tatălui său, Laurenţiu Benea, în 2002 şi este evaluat la aproape jumătate de milion de euro.

Benea mai are 40.000 de lei într-un cont şi o asigurare de studii pentru fiica Andrada Nistor. Însă adevărata avere a lui Dragoş Benea pare a ţine de secretul notarial. Surse din PSD afirmă că preşedintele CJ Bacău a avut acţiuni la restaurantul Amarante, la un xerox de la lângă un liceu băcăuan, dar şi mai multe spaţii comerciale în centrul Bacăului şi la Piaţa Centrală, ultimile fiind trecute pe numele tatălui său, Laurenţiu Benea. Mai mult, unul din spaţii a fost închiriat chiar de Blue Air, firmă care aparţine omului de afaceri Nelu Iordache, aflat acum în arest, care a primit în concesiune Aeroportul Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite