UPDATE Romeo Stavarache a fost luat cu salvarea de la Tribunal. Primarul de Bacău, crizat de posibilitatea arestării preventive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În sala de judecată a Tribunalului Bacău, unde s-a judecat marţi, 1 martie, procesul de luare de mită al primarului Romeo Stavarache, învinuitul a avut un puseu de tensiune în faţa magistraţilor, motiv pentru care a fost chemată Ambulanţa.

UPDATE: Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Bacău cere arestarea primarului Romeo Stavarache, după ce acesta a participat la o şedinţă a Consiliului Local Bacău, pe 31 august 2015, la care nu au avut acces Leonard Pădureanu, administratorul municipiului şi Clementina Vinerică. Cei doi, martori în dosarul de luare de mită, au venit la şedinţa de Consiliu Local neinvitaţi de primar şi au fost ţinuţi departe de acesta de poliţiştii locali, pentru a nu fi încălcată măsura controlului judiciar. Cu toate acestea, primarul le-ar fi transmis matorilor, printr-o terţă persoană, mai multe mesaje, ceea ce ar putea constitui o încălcare a dispoziţiilor controlului judiciar.

Procesul în care primarul Romeo Stavarache este acuzat de luare de mită, în cinci situaţii distincte, în valoare de 2,39 milioane de lei, a fost suspendat astăzi, 1 martie, la Tribunalul Bacău, după ce învinuitului i s-a făcut rău. El a aflat, cu puţin înaintea începerii sedinţei de judecată, că procurorii Anticorupţie ar avea date faţă de încălcarea măsurii de control judiciar şi că la termenul de joi, 3 martie, se va cere arestarea lui preventivă. 

Primarul Stavarache a fost dus cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă, pentru a i se acorda primele îngrijiri.
Romeo Stavarache a mai fost arestat preventiv pe 1 iulie 2014, după ce a încălcat măsura controlului judiciar, dispusă faţă de el dar şi inculpaţii Liviu Cenuşă şi Liviu Goian.

Atunci, cei trei, care nu aveau voie să se întâlnească, au plecat cu aceeaşi maşină din sediul Poliţiei. A stat o lună în arestul IPJ Bacău, apoi, la Penitenciarul Bacău, două luni şi până în februarie 2015, în arest la domiciliu. De atunci şi-a reluat funcţia de primar, pe care şi-o exercită din biroul amenajat în fostul sediu al Bibliotecii Judeţene Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite