Deputatul Cosmin Necula cere să fie suportată creşterea preţului la apă din bugetul local dar şi sprijinirea sportului pentru copii şi tineret

Deputatul Cosmin
Necula cere să fie suportată creşterea preţului la apă din bugetul local dar şi
sprijinirea sportului pentru copii şi tineret

Deputatul Cosmin Necula vrea să fie suportată creşterea preţului la apă, datorată unor credite şi investiţii, de la bugetul local FOTO Mircea Merticariu

Parlamentarul băcăuan cere, în numele organizaţiei municipale PSD Bacău, ca fondurile date pentru echipa de fotbal, care oricum nu are mari performanţe, să fie direcţionate pentru a fi plătită creşterea preţului la apă. Dacă nu, băcăuanii vor trebui să suporte din propriul buzunar peste 1,8 milioane de lei, anual.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deputatul Cosmin Necula, liderul social democraţilor din municipiul Bacău, a lansat un apel către Consiliul Local Bacău, dar şi faţă de senatorul Dragoş Luchian, pe care-l consideră adevăratul conducător politic al municipiului Bacău, după arestarea lui Romeo Stavarache, să fie sprijinită creşterea preţului la apă dar şi sportul pentru copii. Parlamentarul a găsit şi sursa de finanţare pentru ca cele 66 de mii de familii din Bacău să nu suporte creşterea apei de la 6,66 de lei, la 7,74 de lei. În total, băcăuanii ar trebui să scoată din buzunare peste 1,8 milioane de lei, anual. Compania Regională de Apă Bacău (CRAB) a anunţat recent intenţia creşterii preţului la apă, după ce băcăuanii au fost ţinuţi pe uscat sau cu apă mâloasă trei zile, după o defecţiune la o ţeavă în zona Valea Uzului.

„Putem indica sursa bugetară de unde pot fi luaţi aceşti bani. Pe capitolul bugetar alocat legii 350, a finanţărilor nerambursabile. Nouă ni se pare justificat ca banii care sunt direcţionaţi către echipa de fotbal, care este o echipă de mercenari să fie daţi pentru a acoperi creşterea preţului la apă, anunţată de CRAB“, a precizat deputatul Cosmin Necula.

Social democraţii băcăuani au solicitat Primăriei Bacău detalii despre Spitalul Municipal Bacău dar şi despre bugetul pe 2015, care va avea multe amendamente din partea PSD Bacău. Mai mult, ei cer o dezbatere publică faţă de alocările bugetare previzionate pentru acest an.„De ce nu avem o dezbtare publică faţă de situaţia de la Spitalul Municipal, unde sau băgat peste 50 de milioane de euro? Adresa pe care am făcut-o faţă de primarul municipiului Bacău, nu a primit răspuns. S-a amânat cu încă 30 de zile“, a mai spus deputatul băcăuan.

Parlamentarul băcăuan îşi doreşte ca noile generaţii să se dezvolte armonios şi să aibă cadrul necesat practicării sporturilor. Pentru aceasta, Primăria Bacău ar putea aloca fonduri pentru refacerea unor terenuri şi baze sportive.  „Făcând o paralelă cu perioada de dinainte de 1989, când copii şi adolescenţii aveau unde merge să practice diferite sporturi. În momentul de faţă,  generaţiile tinere şi copii nu mai au unde să meargă“, a mai spus parlamentarul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările