Cum a ajuns o româncă obligată să-i achite daune morale amantei soţului. Motivul pentru care a bătut-o şi a tuns-o forţat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din judeţul Bacău a fost condamnată de judecători la plata unei amenzi penale şi obligată de achite daune morale amantei soţului.

Femeia în vârstă de 36 de ani, domiciliată în localitatea Dofteana, este acuzată că a aplicat o corecţie fizică şi a sluţit cu o foarfecă o consăteancă după ce a aflat că aceasta are o relaţie extragonjugală cu soţul ei.

Trimisă în judecată pentru violare de domiciliu, respectiv loviri şi alte violenţe, soţia înşelată a fost condamnată de Judecătoria Oneşti la plata unei amenzi penale în cuantum de 5.400 lei, transformată în 270 de zile de închisoare în caz de neachitare, şi să efectueze 60 de zile de muncă neremunerată la biblioteca din Oneşti sau la primăria din comuna natală. 

În plus, femeia de 36 de ani a fost obligată de judecători să achite amantei soţului 2.000 de lei cu titlul de daune morale, pentru suferinţele psihice şi fizice suferite.

Sentinţa a nemulţumit-o atât pe soţie, care şi-a recunoscut faptele, cât şi pe amanta care a solicitat 10.000 de lei daune morale, amândouă atacând hotărârea judecătorilor. În urma agresiunii suferite, victima a avut nevoie de 4-5 zile de îngrijiri medicale.

Conflictul a avut loc în urmă cu mai bine de un an, soţia tradată alegând să o pună la punct pe femeia care i-ar fi ademenit soţul. Potrivit cercetărilor derulate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oneşti, după ce a aflat că soţul ei are o relaţie extraconjugală, femeia de 36 de ani ales să ”o pună la punct” pe rivală. S-a deplasat la locuinţa acesteia pentru a o întreba dacă sunt adevărate zvonurile, însă presupusa amantă a negat că relaţia extraconjugală. Soţia înşelată a plecat, avertizând-o pe celaltă femeie că va face propria cercetare şi dacă se va dovedi că a avut o relaţie cu soţul ei, o să aibă de suferit. După trei zile, ea a revenit la domiciliul amantei, dând buzna peste ea în casă.

Amanta a încercat să se apere cu făcăleţul

”Inculpata a mers din nou la domiciliul persoanei vătămate împreună cu copiii săi (unul în vârstă de 10 ani, celălalt de 13 ani n.r.), a intrat după aceasta în casă şi persoana vătămată intenţiona să o lovească cu făcăleţul, a tuns-o cu o foarfecă găsită la îndemână, moment în care a intervenit un vecin, pe care nu-l cunoaşte şi ea a fost nevoită să plece, aplanându-se conflictul. Sus-numita a mai recunoscut că doar ultima oară a pătruns în locuinţa petentei şi regretă cele întâmplate”, au menţionat procurorii în actul de sesizare al instanţei.

Cercetările poliţiştilor a scos la iveală faptul că victima a fost lovită şi de unul dintre copii, însă faţă de acesta procurorii au dispus clasarea cauzei, având în vedere că având mai puţin de 14 ani nu putea fi tras la răspundere. 

Bărbatul disputat de cele două femei a fost audiat de anchetatori: ”Martorul a declarat că a aflat de la soţia sa că aceasta a intrat în domiciliul persoanei vătămate împreună cu cei doi minori şi i-a tăiat acesteia o şuviţă de păr, pe fondul relaţiei sale extraconjugale cu petenta”.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite