Crucea Roşie Română a împlinit 141 de ani de activitate. Filiala din Bacău s-a promovat la Hramul Bacăului şi la „Street Delivery"

Crucea Roşie Română a împlinit 141 de ani de activitate. Filiala din Bacău s-a promovat la Hramul Bacăului şi la „Street Delivery

Crucea Roşie Română a marcat 141 de ani de existenţă

Pe 4 iulie, Crucea Roşie Română aniversează 141 de ani de activitate umanitară neîntreruptă. Filiala din Bacău a organizat în ultima perioadă mai multe acţiuni pentru promovarea organizaţiei umanitare, cunoscută pentru implicarea în cele mai grele momente ale poporului român, de la Războiul de Independenţă la cele două mai conflagraţii mondiale.

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, înfiinţată în 1876, este o organizaţie umanitară membră a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, auxiliară a autorităţii publice şi abilitată prin lege să asigure asistenţă umanitară în caz de dezastre şi să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparţial şi neutru. „Suntem recunoscători nenumăratelor generaţii de voluntari care au acordat de-a lungul timpului ajutor tuturor celor în nevoie, indiferent de condiţii. Ne mândrim cu surorile de Cruce Roşie care au alinat suferinţa răniţilor şi bolnavilor în timp de război, care au tratat copii, tineri şi bătrâni în timpul epidemiilor de malarie, holeră, tifos şi tuberculoză, care au contribuit la reîntregirea familiilor separate de război sau de regimul opresiv.
Crucea Roşie a fost şi în această perioadă, ca de fiecare dată, alături de băcăuani. Weekendul trecut a fost unul încărcat de evenimente: Hramul Bacăului, care s-a desfăşurat in zona din fata Stadionului Municipal şi  „Street Delivery", pe Aleea Parcului şi zona din faţa Teatrului de Vară. Ambele evenimente au strâns un număr mare de participanţi, iar echipajele Crucii Roşii Române – Filiala Bacău au fost prezente in cele doua locaţii. Au fost organizate puncte pentru acordarea primului ajutor (pavilioane, truse de prim ajutor, voluntari instruiţi în acest sens), având în vedere temperaturile extreme din perioada menţionată.
Faptele de excelenţă din istoria acestei organizaţii ne motivează şi ne obligă să ne adaptăm mereu la ce este nou şi să rămânem în prima linie a sprijinului umanitar“, precizează, într-un comunicat, Marcel Babliuc, preşedintele Crucii Roşii Române din Bacău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările