„Crăciunul Scriitorilor“ de la Avangarda 22. Vor fi acordate premii de excelenţă în cultura băcăuană şi titlul de „scriitor al anului 2016“

„Crăciunul Scriitorilor“ de la Avangarda 22. Vor fi acordate premii de excelenţă în cultura băcăuană şi titlul de „scriitor al anului 2016“

Scriitorul Victor Munteanu este organizatorul manifestării culturale „Crăciunul Scriitorilor“ de la Avangarda 22 FOTO Mircea Merticariu

Unul dintre puţinele evenimente organizate la Bacău, dedicat exclusiv oamenilor de cultură,va avea loc sâmbătă, 17 decembrie, la Hotel Decebal. Manifestarea „Crăciunul Scriitorilor“ de la Avangarda 22 este organizată de Fundaţia Culturală „Georgeta şi Mircea Cancicov“, care va acorda premii de excelenţă scriitorilor împreună cu Asociaţia „Familia Lecca” pentru Promovarea Culturii. Intrarea la eveniment este liberă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 11, la restaurantul Hotelului Decebal este programat un eveniment de amploare, organizat anual, în ultimii 20 de ani, de Fundaţia Culturală „Georgeta şi Mircea Cancicov“. Cu acest prilej va avea loc decernarea premiilor anuale de excelenţă ale Fundaţiei Culturale „Georgeta şi Mircea Cancicov“ şi ale Asociaţiei „Familia Lecca” pentru Promovarea Culturii. Mai mult, Uniunea Scriitorilor din România - Filiala Bacău va acorda a Diploma de Excelenţă şi a titlul de “scriitor al anului 2016”. 

„Scriitorii, artiştii, oamenii de afaceri şi de cultură şi reprezentanţi ai media vor fi colindaţi de preotul Marian Vătămănescu, Maria Tătaru - Bodea, Claudia Vasilache, Florin Ţuţuianu, Corala „Filomelos” a Bisericii voevodale “Adormirea Maicii Domnului” din Borzeşti, al carei instructor este profesorul Paula Cautiş, Ansamblul Folcloric „Privighetorile Zeletinului” din Podu Turcului, condus de Nicolae Popa, Corul Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri”, dirijor,  Gabriel Lungu şi Ansamblul Folcloric „Florile din Cucuieţi” - comuna Solonţ, condus de Irinel Cernat. 

Vor fi prezentate “Portretele în cărbune aprins” ale Avangardei XXII, Forumul Civic de Cultură şi Educaţie, precum şi Proiectul naţional “Obârşia Mioriţei” (manager de proiect - Constantin Tudose, Caşin - Bacău). Manifestarea va beneficia, de asemenea, de intervenţia la lumina colindelor a unor personalităţi marcante: scriitori, artişti, preoţi, primari, directori de instituţii şi patroni de firme, iubitori de cultură şi artă, reprezentanţi media, oaspeţi din Bucureşti, P. Neamţ, Roman dar şi din alte localităţi“, a precizat scriitorul Victor Munteanu, preşedintele Fundaţiei Culturale „Georgeta şi Mircea Cancicov“.


Un loc aparte în cadrul acestei ediţii a „Crăciunului Scriitorilor“ îl va ocupa decernarea Premiilor Anuale de Excelenţă ale Fundaţiei Culturale Georgeta şi Mircea Canxcicov” şi Asociaţiei “Familia Lecca” pentru Promovarea Culturii. O noutate a acestei ediţii o constituie acordarea de către Filiala Bacău a Uniunii Scriitorilor din România a Diplomei de Excelenţă şi a Titlul de “ scriitor al anului 2016” celui mai bun condeier al acestei an.


„Evenimentul se va încheia cu un Te Deum, oficiat de preoţii Cornel Paiu, Marian Vătămănescu şi Petrică Cautiş, în memoria eroilor neamului, a patronilor spirituali ai Fundaţiei “Georgeta şi Mircea Cancicov”, a scriitorilor şi artiştilor “Avangardei” şi a Familiei Boerilor Lecca trecuţi la cele veşnice“, a mai precizat Victor Munteanu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările