Copiii care se antrenează la Bazinul Olimpic de Înot din Bacău au ajuns la medic, după ce Primăria Bacău a schimbat clorul din apă

Copiii care se antrenează la Bazinul Olimpic de Înot din Bacău au ajuns la medic, după ce Primăria Bacău a schimbat clorul din apă

Copiii care se antrenează la Bazinul de Înot au acuză stări de rău şi iritaţii ale ochilor şi căilor respiratorii FOTO primăriabacau.ro

Clorul din apa de la Bazinul de Înot i-a trimis pe mai mulţi părinţi care au copiii la antrenamente la Bazinul Olimpic de Înot la medic. În urmă cu trei săptămâni, conducerea bazei sportive a decis să pună altă substanţă în apă, mai ieftină, care le-a produs celor care frecventează bazinul iritaţii ale cărilor respiratorii şi stări de rău. Cei mai mulţi vor să dea în judecată Primăria Bacău, responsabilă de acestă sitiaţie.

Stări de rău, crize, iritaţii ale ochilor, ale căilor respiratorii şi ale pielii. Asta le-a adus multor copii şi adulţi care vin des la Bazinul de Înot schimbarea clorului din apă. Responsabilii de la Primăria Bacău încă nu au elucidat cauza problemelor şi încă fac analize la apă. O parte din părinţi, care plătesc sume destul de mari pentru a-şi antrena copii, vor să reclame întreaga situaţie la Direcţia de Sănătate Publică şi să facă plângere pentru îmbolnăvirea lor. „Mi s-a îmbolnăvit fata. Dau bani să o antrenez, ca să o îmbolnăvesc? Vreau să-i dau în judecată“, a spus Cristi Cruceanu, care are fata la antrenamente la Bazinul de Înot.


Şi antrenorul de sărituri Adrian Gavriliu afirmă că la mijloc este incompetenţa celor care administrează Bazinul de Înot. „Mă dor ochii, tâmplele, capul. Am arsuri ale pielii şi căilor respiratorii. Alin Ronţu, sportivul pe care-l antrenez, medaliat cu bronz la Campionatele Europene, a ajuns la medic. Situaţia asta este de vreo două-trei săptămâni. Am întrebat pe cei care se ocupă de igienizarea apei din bazin şi mi-au spus că s-a schimbat clorul pe care-l aruncă în apă, cu unul mai ieftin. La Bacău este singurul loc din ţară, unde clorul se aruncă cu găleata în apă, la sfârşitul programului, când nu e nimeni care să vadă asta. Poate s-a greşit doza, poate clorul care se evaporă nu este eliminat prin ventilaţie. Oricum, lucrurile trebuie remediate imediat“, a spus antrenorul Gavriliu.


Părinţii se plâng pe Facebook. Primăria Bacău şi conducerea Bazinului nu are niciun răspuns


Avocatul liberal Cristian Cojocaru a transmis pe propria pagină de Facebook ce a păţit de pe urma deciziilor colegilor din partid, care administrează bazele sportive din municipiul Bacău. „De ceva timp încoace din cauza calităţii clorului, copiii fac crize, alergii şi nu se pot antrena. Suntem la nici 5 zile de Campionatele Regionale ale României iar antrenorii dau neputincioşi din umeri după ce au alertat conducerea bazinului, a Direcţiei în van. Intre timp, noi, părinţii lăcrimam la propriu de la clor în tribune şi la figurat ca vom face "figuratie" la calificările pt naţionale. Radu Ababei, te rugam ajută-ne“, a spus Cristian Cojocaru.


Mai mulţi părinţi care au trecut prin aceeaşi situaţie i-au răspuns: „ Aşa este Cristi!!...Noi, părinţii...ca orice părinţi!!...pt. copii, facem orice...atata timp cât le este lor bine!!...însă de data aceasta , nu cred ca le este deloc bine!!!....erau uşile bazinului larg deschise şi mirosul de clor se simţea până afară...păi, săracii copii , oare ce făceau înăuntru???????.......asta.......lăsând la o parte Campionatele Regionale ale României la copii!!!!....nu că nu ar conta!!!...dar poate că, ne ajută cineva!!!“, afirmă Gina Cozma.


„Al meu deja e pe tratament, nu mai punem starile de dispnee astea deja sunt la ordinea zilei... Trist dar adevărat..suntem nevoiţi sa dam înapoi de la un sport pe care il practicam de câţiva ani buni !!!“, afirmă Oana Elena Cojocaru.


Viceprimarul Radu Ababei, responsabil pe domeniul sport, nu a răspuns la telefon. Primarul interimar Ilie Bîrzu afirmă că l-a însărcinat pe Gabriel Lupu, directorul Direcţiei Sport din cadrul Primăriei Bacău să facă analize ale apei. „I-am transmis lui Gabi Lupu să se ducă să facă analiza apei. Am să mă interesez să văd ce se întâmplă, că nu e în regulă, dacă au apărut aceste probleme“, a spus Ilie Bârzu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările