Conferinţă despre agricultura ecologică şi oportunităţile de export ale României, la Universitatea „Vasile Alecsandri“ din Bacău

Conferinţă despre
agricultura ecologică şi oportunităţile de export ale României, la Universitatea
„Vasile Alecsandri“ din Bacău

Conferinţă regională despre agricultura ecologică la Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău FOTO Mircea Merticariu

Fermieri, producători de produse ecologice, specialişti din domeniul agricol şi din cercetare, autorităţi şi instituţii publice din 20 de judeţe ale ţării se întâlnesc la Bacău, pe  25 septembrie, pentru conferinţa „Agricultura Ecologică“. Evenimentul poate fi un sprijin pentru cei care doresc să-şi facă o afacere în domeniul agricol, în convergenţă cu obiectivele strategiei naţionale agricole de export.

Conferinţa de la „Universitatea „Vasile Alecsandri“ are ca scop promovarea agriculturii ecologice şi a produselor ecologice drept o soluţie pentru dezvoltarea rurală a României, prin informarea firmelor, a potenţialilor întreprinzători şi a autorităţilor publice cu privire la oportunităţile pe care le oferă sectorul agriculturii ecologice. „Subiectele abordate în cadrul conferinţei au în vedere prezentarea informaţiilor necesare pentru fermierii care doresc să-şi orienteze activitatea spre domeniul agriculturii ecologice, informarea şi sensibilizarea publicului larg – consumatorii, cu privire la avantajele consumului de produse ecologice“, se arată într-un comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie din Bacău.

La eveniment vor susţine prelegeri Viorel Morărescu, Elena Tatomir, din partea Ministerului Agriculturii, reprezentanţi ai Ministerului Economiei, ai patronatelor din agricultură (Marin Cioceanu, preşedinte al Asociaţia BIOROMANIA, Ioan Viorel Raţi, preşedintele Patronatului Agricultorilor din judeţul Bacău) ş.a.Totodată, la eveniment au confirmat participarea aproximativ 180 de specialişti din domeniul agricol, dar şi primari ai unor localităţi din regiune.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: