Bărbatul ucis în bătaie la Bacău a fost campion la box şi s-a luptat cu celebrul Francisc Vaştag

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihăiţă Niţulescu a fost unul din marii campioni la box ai României FOTO Gândul
Mihăiţă Niţulescu a fost unul din marii campioni la box ai României FOTO Gândul

Moarte cutremurătoare a unui fost campion la box, care la sfârşitul anilor 80 se bătea, de la egal la egal, cu marele campion Francisc Vaştag. Mihăiţă Niţulescu a pierit, miercuri, 7 iulie, după o bătaie în stradă, în urma unui conflict spontan izbucnit în faţa unei şcoli din Bacău.

Bărbatul ucis în bătaie miercuri, 7 iulie, pe o stradă din Bacău pentru că lovise cu maşina oglinda unei dubiţe este Mihăiţă Niţulescu, un mare campion la box.

Niţulescu se mutase de aproximativ şase luni în casa surorii lui, din cartierul băcăuan Cornişa, iar miercuri, în jurul orei 19.30, se afla pe străduţa de lângă blocul unde locuia. Potrivit unor surse, fostul campion la box a intrat într-un conflict cu şoferul unei dubiţe.

„Bărbatul mort fi dat peste oglinda unei dubiţe. Doi tineri puşi pe scandal au coborât din maşină, iar unul dintre ei l-a lovit cu pumnul. Omul a căzut din picioare ca secerat în mijlocul străzii, iar atacatorii ar fi fugit”, a povestit un martor din zonă, care-l cunoştea pe Niţulescu, scrie Gândul.

Incidentul a avut loc în faţa unei şcoli dintr-un cartier liniştit din Bacău,  sub privirile mai multor copii care se jucau în zonă.

Prinşi la ieşirea din Bacău

Martorii au sunat la 112, dar la sosirea ambulanţei nu s-a mai putut face nimic pentru fostul campion la box.

Suspecţii au fost prinşi în scurt timp la ieşirea din Bacău spre Roman. Un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a preluat ancheta.

Nu le-a fost greu poliţiştilor să-i prindă pe cei doi suspecţi, mai ales că în zonă sunt mai multe camere de supraveghere, iar unul dintre martori i-ar fi ajutat pe oameni legii şi cu numărul de înmatriculare a dubiţei.

„În data de 6 iulie, în jurul orei 19.35, poliţiştii băcăuani au fost sesizaţi prin apel 112 despre un conflict spontan produs într-un cartier din municipiul Bacău. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au stabilit identitatea victimei, un bărbat de 53 din municipiul Bacău al cărui deces a fost constatat de echipajul de ambulanţă sosit la faţa locului. În urma activităţilor desfăşurare au fost identificate două persoane care au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri. În cauză se continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău,”, a declarat inspectorul Măriuca Amariei, de la IPJ Bacău.

Nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate între deces şi loviturile primite de Niţulescu

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău nu au reuşit să stabilească o legătură între loviturile încasate de victimă şi deces. Conform autopsiei, medicul de la Serviciul de Medicină Legală a concluzionat că victima a suferit o insuficienţă cardio respiratorie, hemoragie meninge, inundată ventricular, AVC. Victima suferea de mai multe boli precum diabet şi steatoză hepatică.

„La data de 6 iulie, în jurul orelor 19.30, în timp ce se află în autoutilitară marca Ford Transit condusă de C.S.M. pe stradă Cornişă Bistriţei din mun.Bacău , urmare a unui conflict spontan , numitul C. V.A. a coborât din maşină şi i-a aplicat victimei N. M. lovituri cu pumnul/ palmele, în urma cărora victima a căzut şi a decedat, decesul find constatat de echipa medicală din cadrul SAJ Bacău sosită la faţa locului. La Parchetul de pe lânga Tribunalul Bacău a fost înregistrat dosarul nr.552/P/2022 în cadrul căruia prin ordonanţă procurorului din dată de 06.07.2022 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul C.V.A., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri cauzatoare de moarte, prev.de art. 195 C.penal”, a transmis Parchetul Bacău, potrivit bacau.net..

„Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacäu din data de 6.07.2022 s-a dispus efectuarea în cauza a autopsiei medico-legale  Potrivit fişei de constatări preliminare din dată de 7.07.2022 a Serviciului de Medicină Legală Bacău s-a stabilit că victima a suferit o insuficientă cardio-respiratorie acută, hemoragie meninge, inundată ventricular, AVC hemoragic, victima având în antecedenţă medicală diabet zaharat insulino–dependent şi steatoză hepatică. Concluziile preliminare au fost în sensul că, la acest moment, nu se poate stabili o legătură de cauzalitate între un eventual traumatism şi cauza medicală a decesului. Cercetările în cauza continuă în vederea stabilirii cu exactitate a existenţei unei legături de cauzalitate între presupusele lovituri aplicate victimei şi cauza decesului”, se mai menţionează în documentul citat. 

Crescut la casa de copii

Mihăiţă Niţulescu, campion naţional la box în anii 80-90, a fost un copil sărac, crescut la casa de copii Târgu Ocna, dar prin muncă şi-a clădit o carieră sportivă.

Finalele Campionatelor Naţionale de box din anul 1989 au avut loc în luna noiembrie, la Sala Polivalentă din Bucureşti, turneul desfăşurân­du-se sub egida Daciadei. Pe listele de concurs la cele 12 categorii de greutate au fost înscrişi 112 pugilişti din întreaga ţară, care trecuseră cu bine de turneele de calificare zonale.

În ring au urcat nume mari, precum Francisc Vaştag, Rudel Obreja (fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box), ambii medaliaţi cu aur, respectiv cu bronz, la Campionatele Mondiale de la Moscova, dar şi Vasile Cîtea, actualul preşedinte al Federaţiei Române de BOX), Leonard Doroftei, Nicolae Aliuţă, fratele mai mare al fotbalistului Ma­rian Aliuţă, şi multe alte nume mari ale boxului românesc din perioada de Aur.

„Când urmau meciurile cu Vaştag, majoritatea adversarilor renunţau să mai urce în ring de teamă să nu o încaseze rău de tot, fie erau abandonaţi de propriii antrenori după doar câteva minute de luptă. Singurul care i-a pus probleme lui Vaştag a fost Mihăiţă Niţulescu, un copil ambiţios. Campionul Mondial Francisc Vaştag a avut cel mai mult de furcă în finala cu tânărul Mihăiţă Niţulescu, care s-a ambiţionat să-i reziste timp de nouă minute celui mai bun boxer din lume, fiind răsplătit cu binemeritate aplau­ze pentru această îndrăzneală”,  titra cotidianul Sportul.

Mihăiţă Niţulescu a început boxul al CSM Borzesti, după care a ajuns sub bagheta antrenorului Mihai Pătrăţeanu, de la Oneşti, despre care a avut tot timpul doar cuvinte de laudă.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cursa nebună a unei şoferiţe fără permis, cu Poliţia pe urme. S-a oprit doar când a făcut accident

Avertizarea unui cercetător de top: „Doar 2% apă în sol, în zona Moldovei. Plantele se vor usca curând”

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite