Cheile de la apartamentul groazei din Oneşti s-au aflat în mâinile poliţiştilor. De ce nu le-au folosit

Cheile de la apartamentul groazei din Oneşti s-au aflat în mâinile poliţiştilor. De ce nu le-au folosit

Bărbaţii sechestraţi în balconul apartamentului din Oneşti

Comandanţii Poliţiei Române au întocmit un raport incriminatoriu la adresa celor care trebuiau să acţioneze în evenimentul sângeros de la Oneşti, încheiat cu moartea a două persoane după o luare de ostatici.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un număr de 14 poliţişti sunt cercetaţi disciplinar în urma tragicelor evenimente din ziua de 1 marie de la Oneşti, când doi muncitori sechestraţi de un bărbat au fost ucişi cu cuţitul. Printre ei se află şi cei patru şefi şi adjuncţi de la IPJ Bacău şi Poliţia Oneşti, demişi din funcţie.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a finalizat şi ancheta în cazul intervenţiei de la Oneşti, iar informaţiile care răzbat de acolo sunt foarte grave.

Astfel, s-a vorbit mult despre o intervenţie în forţă în acel apartament, dar poliţiştii au minimalizat chiar faptul că aveau cheia acelui imobil, pusă la dispoziţie chiar de firma care deţinea acel imobil, cheie pe care nu au folosit-o în nici un fel.

De asemenea, poliţiştii din Bacău nu au documentat corespunzător autorul cu privire la existenţa antecedentelor penale şi ameninţările transmise anterior. Pe numele său erau mai multe dosare penale pentru fapte cu violenţă, ultimul fiind de la începutul anului, când agresorul Gheorghe Moroşan a intrat peste o femeie în casă şi a ameninţat-o cu cuţitul.

„Adjunctul şefului Poliţiei Bacău nu s-a deplasat la faţa locului. Din verificările efectuate a reieşit şi faptul că modul relaţionare între factorii de decizie care au gestionat evenimentul a fost unul defectuos,  negociatorul nu a fost informat cu privire la dialogul telefonic al autorului cu operatorul de la 112 şi nu a cunoscut eventualele revendicări formulate de acesta”, se mai arată în raportul Poliţiei Române.

Totodată, din raport se desprinde că nu au fost respectate nici procedurile legale de anunţare a unui astfel de eveniment. ”Datele transmise către IGPR au fost incomplet, eronate şi transmise cu întârziere”, au mai precizat oficialii Poliţiei Române. Aceştia au explicat că pe numele bărbatului au fost deschise, de-a lungul timpului, mai multe dosare penale, inclusiv pentru fapte comise cu violenţă, lucru care nu a fost transmis la Bucureşti. „S-a transmis că un bărbat fără antecedente penale şi fără probleme psihice ameninţă două persoane”.

Doi muncitori în vârstă de 36 şi 52 de ani care renovau un apartament în Oneşti au fost ucişi pe 1 martie de către fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Bărbatul i-a ucis cu un cuţit. Crimele au avut loc după ce agresorul i-a sechestrat şi legat pe cei doi, în balconul locuinţei. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartament, după ce negocierile dintre agresor şi forţele de ordine au eşuat, la capătul a mai bine de şase ore. Agresorul a fost rănit, fiind spitalizat.

Vă mai recomandăm:

Cum au fost „promovaţi” şefii IPJ Bacău demişi după tragedia de la Oneşti. Explicaţia ministrului de Interne

Filmul sângeros de la Oneşti, spus de procurori. Ei cer arestarea monstrului care a ucis doi oameni

Criminalul de la Oneşti are nouă plăgi prin împuşcare cu bile de cauciuc şi muniţie letală. Ce spun medicii

Cine sunt victimele criminalului din Oneşti: „Silviu era orfan de mamă de la trei ani“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările