Centrul oraşului, plin de tragedii rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locul unei tragedii rutiere este marcat cu fotografia victimei şi lumânări
Locul unei tragedii rutiere este marcat cu fotografia victimei şi lumânări

Pe bulevardul din Bacău au murit deja trei persoane de la începutul anului, ultimul fiind un tânăr de 21 de ani. Plimbările auto cu viteză mare, mai ales noaptea, şi ignorarea semnelor de circulaţie sunt principalele motive care produc tragedii pe şosele.

Pe o imaginară hartă a morţii întocmită de poliţişti, centrul oraşului ocupă un nedorit loc fruntaş. Aici au avut loc 15% din accidentele mortale, în număr de 20 petrecute în tot judeţul de la începutul anului. Principalul motiv este viteza mare cu care circulă unii şoferi. În plus,  punctele cu vizibilitate scăzută sunt adevărate capcane, mai ales pentru conducătorii auto lipsiţi de experienţă.

Cel mai recent caz de acest gen a avut loc zilele trecute când, un tânăr de 21 de ani, aflat la volanul unui Fiat, a ieşit de pe o străduţă laterală pe Calea Mărăşeşti. Deşi ar fi trebuit să acorde prioritate, şoferul a ieşit în strada principală, chiar dacă nu avea vizibilitate din cauza maşinilor parcate la marginea drumului. Fiatul a fost lovit în plin de un VW Polo.

Lumânări în centru

Tânărul a ajuns la spital, însă medicii nu l-au mai putut salva. Acum, locul accidentului este marcat cu o fotografie, cu flori şi lumânări. În oraş mai sunt şi alte zone considerate periculoase. Calea Republicii este unul dintre tronsoanele unde au loc anual circa 70 de accidente grave, din cauza vitezei cu care se circulă. Pe pasarela Letea se înregistrează de asemenea minim 30-40 de tamponări. Poliţiştii rutieri susţin că accidentele grave sunt rezultatul unei nedorite conduite a şoferilor la volan, la care se adaugă şi imprudenţa pietonilor, care traversează strada aiurea.

81.000 de amenzi

La nivel de judeţ, cele mai multe accidente mortale se petrec în Bacău, oraşul Buhuşi şi comuna Podu Turcului. „Totul depinde de comportamentul participanţilor la trafic. Ei trebuie să respecte regulile şi să dea dovadă de respect faţă de ceilalţi, iar în acest mod accidentele ar fi mai puţine“, ne-a declarat comisarul Dorin Roman, şeful Poliţiei Rutiere Bacău. Anul trecut, 5.475 de şoferi au rămas fără permis, iar 81.000 au fost amendaţi. Şoferii sunt conştienţi că doar amenzile nu pot educa participanţii la trafic. „E mai sănătos să nu te grăbeşti foarte tare pentru că la viteză mare e greu de evitat un accident şi orice greşeală poate să coste mult“, consideră Petre Anghel, conducător auto profesionist.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite