Cea mai bună actriţă din Franţa este din Dărmăneşti, Bacău. Românca Anamaria Vartolomei a devansat-o pe celebra Sophie Marceau

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anamaria Vartolomei FOTO bacau.net
Anamaria Vartolomei FOTO bacau.net

Băcăuanca Anamaria Vartolomei a fost desemnată cea mai bună actriţă din Franţa, la gala de decernare a Premiilor Lumieres, pentru rolul din filmul „L’Evénèment”, regizat de Audrey Diwan şi câştigător al Leului de Aur la Veneţia.

Premiile Lumières sunt acordate de presa internaţională de film, iar aceasta a fost cea de-a 26-a ediţie.

Anamaria Vartolomei a fost desemnată câştigătoarea premiului pentru cea mai bună actriţă, devansând nume mari din cinematografia franceză, precum Sophie Marceau sau Virginie Efira. 

De asemenea, „L’Evénèment” a fost desemnat cel mai bun film francez al anului 2021. El va putea fi văzut în 2022 şi în cinematografele din România.

„L’Evénèment” spune povestea din romanul scriitoarei Annie Ernaux, privind experienţa sa din timpul unui avort, pe când procedura era ilegală în Franţa anilor ‘60, iar acesta a fost primul rol principal pentru românca Anamaria. Ea a mai avut o nominalizare la Premiile Lumières la debutul în cinematografie, pe când avea doar 12 ani.

A copilărit la Dărmăneşti

De-a lungul timpului, trofeul Lumière pentru cea mai bună actriţă a mai fost câştigat de Isabelle Huppert, Fanny Ardant, Audrey Tatou, Marion Cotillard, Kristin Scott Thomas sau Lea Seydoux. La doar 22 de ani, Anamaria Vartolomei este anul acesta, din nou, şi una dintre revelaţiile Academiei Cesar.

Actriţa Anamaria Vartolomei s-a născut în 1999 şi a copilărit în satul Plopu (Dărmăneşti) din judeţul Bacău până la 6 ani. Părinţii săi emigraseră în Franţa încă de când ea avea 2 ani, astfel că a rămas în grija bunicilor, după care, la 6 ani, a plecat şi ea cu părinţii în Franţa.

A descoperit actoria la şcoală şi a debutat la vârsta de 10 ani, la Paris, în filmul „Mică mea prinţesă”, alături de celebra actriţă franceză Isabelle Huppert. Pe 27 decembrie 2021, Primăria Dărmăneşti i-a acordat distincţia „Oameni de valoare ai oraşului Dărmăneşti”.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Richard Bovnoczki, actor: „La Dan Puric am înţeles că talentul nu suplineşte munca pe care trebuie s-o depui ca să-ţi împlineşti o idee“ INTERVIU

Interviu cu actorul Mircea Rusu, directorul artistic al Teatrului Naţional Bucureşti: „Meseria asta de actor are ca principal motor... încrederea”

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite