Ce-a păţit un român care a cerut 100 de euro ca să înapoieze un portofel pierdut. Proprietarul a trimis cazul în justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din judeţul Bacău a fost condamnat definitiv pentru că a condiţionat o persoană care şi-a pierdut portofelul să-i ofere o recompensă în schimbul restituirii documentelor.

O femeie din Bacău şi-a pierdut portofelul cu toate actele şi cardurile bancare în timp ce se afla în complexul comercial Arena Mall. În aceeaşi zi, femeia a fost contactată telefonic de o cunoştinţă de-a sa, care i-a comunicat că a fost apelat de pe numărul de telefon necunoscut, de un bărbat care a afirmat că a găsit documentele pierdute de persoana vătămată.

După discuţia avută, femeia l-a sunat la numărul menţionat, ocazie cu care bărbatul a confirmat că actele prierdute se află în posesia sa şi că le-a găsit aruncate într-un coş de gunoi, lângă o benzinărie din apropierea complexului comercial Arena Mall. Cei doi au convenit să se întâlnească în zona barului Club 33 din municipiul Bacău pentru a-i fi restituite documentele personale. La ora stabilit, femeia 
s-a deplasat împreună cu prietenul său la locul indicat, în spatele clubului, unde s-a întâlnit cu bărbatul pe care l-a recunoscut în baza descrierii făcute de acesta telefonic.

Femeia i-a solicitat documentele, însă acesta i-a predat doar cardul bancar, o carte de vizită, un card de fidelitate de la un magazin de cosmetice, o iconiţă şi o chitanţă. Bărbatul care a găsit portofelul i-a arătat proprietareo că deţine şi cartea de identitate, permisul de conducere şi certificatul de naştere, însă a precizat că i le va remite doar dacă va primi suma de 100 de euro. Întrucât nu deţinea această sumă de bani, femeia şi prietenul ei au părăsit locaţia, urmând a lua legătura cu inculpatul în momentul în care va avea suma solicitată.

În zilele ce au urmat, între proprietara portofelului şi cel care l-a găsit au avut loc mai multe discuţii telefonice, în cursul cărora bărbatul a insistat în cererea sa de a i se oferi suma de bani pentru a restitui persoanei vătămate documentele.

Trimis în judecată pentru şantaj, el a negat acuzaţia, susţinând că a pretins suma de 100 de euro de la persoana vătămată, nu cu titlu de „contraprestaţie” a acesteia pentru  a-i restitui documentele pierdute, ci pentru crea un nou prilej de a o revedea, întrucât i-a plăcut de ea.  

În primă instanţă, Judecătoria Bacău a decis achitarea bărbatului pe motiv fapta de şantaj nu a existat. Curtea de Apel Bacău a răsturnat sentinţa, casând hotărârea primei instanţe şi dispunând condamnarea bărbatului la 2 ani de închisoare, cu suspendare. Acesta va trebui să respecte un program strict de supraveghere timp de patru ani. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite