Caz revoltător: pus de mama lui, un copil de 11 ani a jefuit un bărbat care se zbătea între viaţă şi moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
In timp ce cadrele medicale acordau ajutor victimei, băiatul i-a furat portofelul din cameră
In timp ce cadrele medicale acordau ajutor victimei, băiatul i-a furat portofelul din cameră

O femeie de 31 de ani, din oraşul Comăneşti, judeţul Bacău, a fost trimisă în judecată pentru acces ilegal la un sistem informatic, fiind acuzată că a încercat să folosească un card bancar ce nu îi aparţinea. Detaliile cazului sunt revoltătoare.

Cazul, instrumentat de procurorii DIICOT Bacău, a ieşit la iveală după ce un bărbat a reclamat la Poliţie că i-a fost furat din casă un portofel plin cu bani, acte şi alte valori, chiar în timp ce un echipaj SMURD îi acorda primul ajutor. Printre bunurile aflate în portofel se afla şi un card bancar, iar anchetatorii aveau să descopere că acesta fusese folosit pentru o interogare a soldului. 

În urma vizionării camerelor de supraveghere avea să se constate că persoana care folosise cardul bancar a fost o vecină de-a bărbatului. Iniţial, femeia a încercat să ducă anchetatorii pe o pistă greşită, afirmând că ar fi găsit cardul şi nu ştia cui aparţine. 

Apărarea ei a fost fără suport, câtă vreme pe card era înscris numele proprietarului. În plus, pe imaginele camerelor de supraveghere s-a observat că femeia a accesat contul bancar, folosind codul pin pe care fiul ei, un băiat de 11 ani, i l-a citit de pe o foaie. 

Cercetările efectuate în acest caz avea să scoată la iveală maniera cinică prin care proprietarul a fost deposedat de portofel, chiar în timp ce se zbătea între viaţă şi moarte. 

Bărbatul păgubit locuieşte singur într-un apartament situat la parterul unui bloc din municipiul Moineşti.
În seara zilei de 25.06.2019, fiind singur în apartament, i s-a făcut rău şi şi-a pierdut cunoştinţa, fapt pentru care nu a putut răspunde apelurilor telefonice iniţiate de sora sa. Aceasta din urmă a alertat vecinii şi a solicitat ajutor, apelând şi serviciul de urgenţe  112.

Pentru a verifica ce se întâmplă, în jurul orei 21:00, tânăra de 31 de ani a pătruns în apartamentul acestuia pe una dintre ferestre, în prezenţa unui alt vecin, ocazie cu care a găsit proprietarul agonizând pe pardoseală.

În acelaşi timp, au intervenit şi echipajele de serviciu ale ambulanţei şi pompierilor, ocazie cu care în locuinţa bărbatului au pătruns mai mulţi vecini, dar şi fiul femeii de 31 de ani, un băiat de 11 ani. În timp ce cadrele medicale acordau ajutor victimei, băiatul de 11 ani a sustras portofelul acesteia şi şi-a pierdut urma. Victima a fost internată în Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti pentru îngrijiri medicale. 

Ulterior, la externare, a constatat că din locuinţă îi lipseşte portofelul, în care avea cardul de sănătate şi cartea de identitate, dar şi suma de 1.750 lei şi cardul bancar ataşat contului său. Tot în portofel se afla notat, pe un bileţel, codul PIN al respectivului card bancar, însă în cont nu mai era disponibilă nicio sumă de bani, ultimii. 300 lei fiind extraşi cu câteva zile înainte de a i se face rău.

„Inculpata nu a făcut decât o interogare a soldului, dar pentru aceasta a fost necesar a tasta codul PIN, atât suportul fizic cât şi codul fiindu-i comunicate de către fiul său minor, care nu are vârsta răspunderii penale (sub 14 ani). Nu a extras nicio sumă de bani, pentru că persoana vătămată nu avea disponibil bănesc, dar pe card era inserat numele acesteia şi inculpata ar fi trebuit să i-l restituie, însă mai întâi s-a deplasat la un ATM, astfel că apărarea acesteia în sensul că nu ar fi ştiut cui aparţine respectivul card, întrucât i-a fost înmânat de fiul său cu explicaţia că l-ar fi găsit în spatele blocului nu este credibilă şi nici scuzabilă”, au precizat anchetatorii.

În faza instanţei, femeia a recunoscut faptele reţinute în sarcina sa, uzând de procedura simplificată.

Magistraţii Tribunalului Bacău au apreciat că infracţiunea de mama minorului prezintă o gravitate redusă, având în vedere că femeia, după desclanşarea anchetei şi punerea sub acizare, a restituit proprietarului suma de 1.750 lei şi actele, motiv pentru care ”pedeapsa” primită a fost un simplu avertisment.

”Instanţa apreciază că în raport de persoana inculpatei, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, aplicarea unei pedepse ar fi inoportună din cauza consecinţelor pe care le-ar avea asupra persoanei acesteia”, au conchis judecătorii.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Cum a sfârşit o reţea de proxeneţi care ademenea minore. Unde au fost exploatate sexual fetele, cucerite de stilul opulent de viaţă al traficanţilor

VIDEO Reţea de proxeneţi, destructurată de poliţiştii buzoieni. Un bărbat de 30 de ani a fost reţinut

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite