Candidatura lui Romeo Stavarache a fost validată. Au fost eliminaţi din cursa electorală independenţii Cristian Ghingheş şi Marian Dămoc

Candidatura lui Romeo Stavarache a fost validată. Au fost eliminaţi din cursa electorală independenţii Cristian Ghingheş şi Marian Dămoc

Romeo Stavarache, fost preşedinte al liberalilor băcăuani, candidează la alegerile din 5 iunie

Biroul Electoral Municipal a deliberat noaptea trecută asupra candidaturilor independente la Primăria Bacău, care respectă legislaţia pentru a fi incluse pe buletinele de vot dar şi asupra listelor unor partide. Deşi au existat controverse asupra listei de susţinători, candidatura lui Romeo Stavarache a fost validată iar a tinerilor independenţi Cristian Ghingheş şi Marian Dămoc, anulată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Biroul Electoral de Circumscripţie Bacău a invalidat mai mulţi candidaţi, care s-au înscris în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului sau pentru Consiliul Local. 

Au fost verificate listele de susţinători, prin sondaj, care au fost confruntate cu baza de date din Registrul Electoral. 

Au fost validate candidaturile lui Romeo Stavarache, primar al Bacăului din 2004, fost preşedinte al liberalilor băcăuani timp de aproape 11 ani şi a lui Emil Melinte, la limită, după ce secretariatul tehnic al BEM Bacău a constatat că 6% din semnături nu sunt valabile iar numărul susţinătorilor de pe listă depăşeşte sensibil numărul stabilit pentru Bacău, de 1659 de semnături.  Au fost invalidaţi pentru un număr mare de semnături neconforme candidaţii Partidul Naţional Democrat, Partidul România Unită, Partidul Romilor Democraţi dar şi candidaţii independenţi, Cristinel Măric, Cristian Ghingheş şi Marian Dămoc. Deciziile Biroului Electoral au fost deja publicate pe site-ul Primăriei Bacău.


Cristian Ghingheş, 44% de semnături eronate, Marian Dămoc, 42%


Tinerii independenţi Cristian Ghingheş şi Marian Dămoc, cunoscuţi pentru implicarea în mai multe proiecte civice nu au reuşit să treacă de Biroul Electoral Bacău. În cazul lui Marian Dămoc, BEC Bacău a  constatat că 42% din semnăturile din liste verificate sunt neconforme. În majoritatea cazurilor,pe liste au fost găsite persoane care nu sunt din municipiul Bacău, care sunt minore sau decedate. „Voi face contestaţie. Mi se pare procentul semnăturilor invalidate prea mare. Am participat la strângerea de semnături, poate au fost unii din alte localităţi, dar nu aşa mulţi“, a spus Marian Dămoc.


Cristian Ghingheş: Băcăuanii şi-au pus încrederea în mine, oamenii partidelor şi doi judecători m-au eliminat


Decizia BEC Bacău a fost contestată şi de Cristian Ghingheş. În cazul lui, secretariatul tehnic a constatat că 44% din semnături nu sunt valide şi dacă acestea ar fi eliminate, atunci Ghingheş nu are avea numărul necesar pentru a candida. „Eu ştiu prea bine cum am strâns semnăturile, cât de mult am muncit ca să le obţin cu ajutorul voluntarilor şi sunt dispus să merg până la ultima cale de atac pentru a demonstra acest lucru. Băcăuanii, deloc puţini, şi-au pus încrederea în mine, iar acum vin să mă scoată din cursa electorală oamenii partidelor şi doi judecători care aparent îşi pun semnăturile pe verificări aleatorii, prezumţii şi aproximări? Martori îmi sunt voluntarii şi, desigur, miile de cetăţeni care mi-au semnat listele. Înţeleg, poate că vreo 2, 3, 10, 50, hai 100 or fi inexacte, dar nu poţi spune pe baza unei verificări aleatorii că peste 1.000 de adeziuni sunt aiurea!“, a spus Cristian Ghingheş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările