Biblioteca Judeţeană „Costache  Sturdza“ din Bacău are un nou şef. Anca Sion este absolventă de sociologie şi a luat examenul de management cu 9.39

Biblioteca
Judeţeană „Costache  Sturdza“ din Bacău
are un nou şef. Anca Sion este absolventă de sociologie şi a luat examenul
de management cu 9.39

Biblioteca judeţeană „Costache Sturdza“ din Bacău are un nou manager, în urma unui concurs controversat

Astăzi, aleşii judeţeni băcăuani vor aproba rezultatele concursului pentru ocuparea funcţiei de manager al Bibliotecii Judeţene „Costache Sturdza“ din Bacău, după ce fostei directoare Gabriela Muraru i-a încetat mandatul de cinci ani. Ea va reveni  pe funcţia de bibliotecar. La concursul organizat de Consiliul Judeţean, pentru ocuparea funcţiei de manager s-au prezentat Anca Sion, Lenuţa Neacşu şi Gabriela-Crina Ifrim.

Biblioteca Judeţeană „C. Sturdza“ din Bacău are, de astăzi, un nou director. În urma unui concurs controversat, după care s-au formulat acuze grave din partea unui contracandidat, noul manager impus de Consiliul Judeţean Bacău este Anca Sion. 

După prima etapă a concursului, în urma analizării proiectelor de management de comisia formată din Carmen Mihalache, de la Revista Ateneu (editată de Consiliul Judeţean Bacău) şi profesorul universitar Tatiana Puiu, de la Universitatea „George Bacovia“, candidaţii au obţinut următoarele rezultate: Anca Sion, 9.183, Lenuţa Neacşu, 6,9, Crina-Gabriela Ifrim, 8,49. Potrivit raportului de după examen, Lenuţa Neacşu a fost descalificată, cu o notă sub 7, care potrivit legislaţiei nu-i permite accederea la a doua etapă a concursului, pe motiv că ar fi plagiat pasaje importante din proiectul de management 2015-2020 a Bibliotecii Judeţene „Ovid Densuşianu“din Deva, Hunedoara.


La a doua etapă a concursului, interviul, Anca Sion a luat nota 9.6 iar Gabriela-Crina Ifrim, 9.066. În urma încheierii concursului, Anca Sion a fost declarată câştigătoare, cu nota finală 9,39. 

Noul manager este absolvent de sociologie, are un curs postuniversitar de „Comunicare, creativitate şi competenţe psihosociale în organizaţii“, are calificare de bibliotecar, 12 ani de experienţă, iar înainte de a deveni manager ocupa funcţia de şef birou catalogare în cadrul biobliotecii judeţene. 

Faţă de rezultatele concursului a protestat zilele trecute, în faţa Bibliotecii Judeţene din Bacău, Lenuţa Neacşu, care are o experienţă considerabilă în domeniu. Ea acuză faptul că întreg concursul ar fi fost aranjat şi că între câştigătoare şi preşedintele Consiliului Judeţean ar fi legături strânse. Mai precis, soţul Ancăi Sion joacă fotbal  des cu preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea. „Colega care a luat concursul ne-a spus dinainte – toată biblioteca ştia – că ea va fi director, eu voi fi noua directoare, „pentru că soţul meu joacă fotbal cu Dragoş Benea“. Eu şi cu cealaltă colegă am fost două piese de decor, am dat bine, i-am făcut numărul Ancăi Sion. Nu mi-au fost probate în niciun fel cunoştinţele de biblioteconomie”, a spus Lenuţa Neacşu, citată de bacauinfo.ro.

FOTO: bacauinfo.ro

Surse din administraţia băcăuană afirmă că în acest caz s-ar fi depus o sesizare şi la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările