Bătaie între vecini pe un loc de parcare, tranşată cu pistolul. Ce sentinţă a primit un bărbat care a tras focuri de armă în aer ca să-şi intimideze „rivalul“

Bătaie între vecini pe un loc de parcare, tranşată cu pistolul. Ce sentinţă a primit un bărbat care a tras focuri de armă în aer ca să-şi intimideze „rivalul“

Locul unde a avut loc conflictul  FOTO Deşteptarea

Un bărbat de 35 de ani din Bacău a fost condamnat în urma unei dispute cu un vecin pe locul de parcare din faţa blocului. Agresorul a încercat să-l intimideze pe vecin făcând uz de armă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acuzat de uz de armă fără drept şi tulburarea liniştii publice, un bărbat din Bacău a fost condamnat la 10 luni de închisoare, sub supraveghere pe o perioadă de doi ani, şi obligat să achite 400 de euro daune morale vecinului cu care disputa un loc de parcare din faţa blocului.

Sentinţa vine la trei ani de la conflictul petrecut în cartierul Bistriţa Lac din Bacău. Ionuţ H. (34 ani) şi Alexandru M. (35 ani) locuiesc într-un bloc de pe strada Valea Albă şi cum autorităţile băcăuane nu au reglementată situaţia parcărilor în privinţa riveranilor, fiecare proprietar îşi parca autoturismul unde găsea loc liber. 

Bărbatul de 35 de ani şi-a ales drept parcare locul din faţa geamului locuinţei şi, pentru că de-a lungul timpului i-au dispărut de mai multe ori oglinzile de la autoturism, a decis să-şi monteze o cameră de supraveghere. Acesta era motivul pentru care nu permitea altor persoane să parcheze ”pe locul său”, atenţionându-i pe cei care făceau această imprudenţă cu ridicarea ştergătoarelor.

Pe 17 iunie 2016, l-a atenţionat pe vecinul său de 34 de ani că i-a ridicat ştergătoarele pentru a-i aduce la cunoştinţă să nu mai parcheze acolo. Bărbatul a ripostat întrebându-l dacă şi-a cumpărat stradă. Ceea ce părea un schimb de replici banal a escaladat a doua zi într-un conflict care a stârnit panică printre trecătorii şi copiii din zonă.

Dorind să lămurească problema cu vecinul său, bărbatul de 35 de ani şi-a luat pistol de acasă (pe care îl deţinea în mod legal) şi a mers la garajele din apropierea blocului pentru a tranşa problema parcării cu vecinul său. Între cei doi bărbaţi a avut loc un nou schimb de replici, bărbatul de 35 de ani, scoţând pistolul şi trăgând în plan vertical.

În faţa anchetatorilor, bărbatul s-a apărat susţinând că ar fi fost ameninţat de vecinul său, care este culturist, cu o rangă. Ipoteza nu a fost confirmată de niciunul dintre martorii care au asistat la conflict. În plus, în urma testării cu poligraful, s-a constatat că ”pistolarul” a avut un comportament simulat la întrebările referitoare la incident.

”Din probele aflate la dosarul cauzei nu a rezultat existenţa unui pericol imediat în ceea ce îl priveşte pe inculpat.. Mai mult, având în vedere situaţia de fapt stabilită, chiar şi în ipoteza în care inculpatul ar fi perceput discuţia avută ca fiind o stare de pericol imediată acesta ar fi avut şi alte posibilităţi pentru a înlătura presupusa stare de pericol (spre exemplu ar fi putut să fugă), astfel comiterea unei fapte prevăzute de legea penală nefiind singura posibilitate de a înlătura presuspusul pericol”, au motivat judecătorii decizia prin care nu au reţinut scuza legitimei apărări. 

Sentinţa de condamnare i-a nemulţumit pe amândoi vecinii. Bărbatul acuzat o consideră prea aspră, în timp ce vecinul său apreciază că daunele morale nu acoperă prejudiciul suferit, el solicitând 10.000 de euro.

Decizia definitivă în acest caz urmează a fi pronunţată de Curtea de Apel Bacău care va judeca apelurile formulate de cei doi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: