Bărbat condamnat pentru că a omorât câinele vecinilor. Cum a justificat gestul revoltător asupra animalului inofensiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din judeţul Bacău a fost trimis în judecată şi condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere unui animal cu intenţie. În faţa instanţei, agresorul şi-a recunoscut faptele, fiind judecată prin procedura simplificată.

Bărbatul în vârstă de 49 de ani, din comuna băcăuană Măgura, a fost trimis în judecată în toamna anului trecut, în sarcina sa reţinându-se că a ucis câinele unei vecine după ce l-a surprins în curtea sa. În faţa judecătorilor, agresorul a adoptat o atitudine sinceră şi exprimându-şi regretul pentru faptele sale. A invocat că în momentul agresiunii se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi şi-a pierdut cumpătul când a observat câinele veninilor în curtea sa.

„Inculpatul a luat o furcă şi a lovit câinele în repetate rânduri până l-a ucis. Ulterior, a aruncat câinele peste gard, în curtea lui B.C.E., moment surprins de către aceasta din urmă, care, după ce s-a apropiat de câine, l-a recunoscut ca fiind „Fifi”, femela de metiş care îi aparţine. B.C.E. a anunţat-o pe vecina sa, care a venit la faţa locului, a făcut poze cu telefonul mobil şi a luat măsuri de conservare a cadavrului pentru a-l transporta la DSVSA Bacău. Fiind întrebat de către acestea cine a ucis câinele şi de ce, inculpatul a recunoscut că l-a ucis întrucât iar fi provocat pagube în grădină”, se menţionează rechizitoriul procurorilor.
În urma efectuării necropsiei, s-a stabilit că moartea animalului a fost una violentă. Cadavrul prezenta multiple leziuni şi fracturi craniene cauzate de ”lovituri cu corp contondent”.

Atitudinea de recunoaştere a faptelor şi lipsa antecedentelor penale au determinat Judecătoria Bacău să aplice o pedeapsă blândă în acest caz. Instanţa a dispus condamnarea inculpatului la o pedeapsă de 160 zile-amendă, în sumă de 4.000 lei, valoarea unei zile-amendă fiind de 25 lei.

”Se va atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 63 C. pen., în sensul că dacă nu va executa, cu rea-credinţă, în tot sau în parte, pedeapsa amenzii, numărul zilelor-amendă neexecutate se va înlocui cu un număr corespunzător de zile de închisoare”, se menţionează în hotărârea instanţei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite