Bacăul a rămas fără "Salcia lui Bacovia"

Prăbușirea unui copac bătrân peste o familie, în Parcul Trandafirilor, a determinat Primăria să taie alți doi copaci din apropiere considerați periculoși, inclusiv un arbore din patrimoniul cultural al orașului.

Ştiri pe aceeaşi temă

MAI CITIȚI: Copacii periculoși sunt inventariați de Primărie

Familie lovită de un copac rupt într-un parc din centrul orașului

Unul dintre copacii tăiați era "Salcia lui Bacovia", sub care, conform inscripției de pe un monument, ar fi compus celebrul poet băcăuan. Părerile băcăuanilor sunt împărțite.

"Este mai bine că l-au tăiat, decât să cadă și să omoare pe cineva. Plăcuța totuși trebuie păstrată, iar Primăria să planteze altă salcie, în același loc. Moștenirea culturală este importantă, dar am văzut cum a căzut cealaltă salcie peste trei persoane, iar salcia lui Bacovia era putredă, se putea prăbuși oricând", ne-a declarat Vasile Fecioru (foto), de 58 de ani.

Bloggerul George Săcăleanu a apreciat, pe blogul www.inimabacaului.ro, că tăierea copacului este o "crimă culturală" și că Primăria trebuia să găsească altă soluție. Edilii spun că nu au avut de ales. "Am poze martor prin care pot face dovada că era putredă și exista pericol iminent de prăbușire. Nu am mai riscat, după ce joi a căzut o salcie, un eveniment care putea avea consecințe grave. Sigur că în toamnă, în sezonul optim, vom  planta arbori din specii dendrologice valoroase sub aspect ornamental", a declarat Viorica Marcu, șefa Direcției Spații Verzi, care a mai precizat  că va fi scoasă și plăcuța de pe monument, deoarece, după tăierea salciei, aceasta nu-și mai are rostul.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările