Băcăuanii cu venituri mici beneficiază de asistență juridică gratuită

Băcăuanii care au venituri mai mici de 500 de lei lunar benefiaciază de asistență juridică gratuită. În sprijinul lor, vor lucra doi avocați băcăuani. Este vorba despre Alexandru Lungu, decanul Baroului Bacău și Petru Hărătău, prodecanul Baroului.

Ştiri pe aceeaşi temă


Ordonanța care permite ajutorul acordat de către stat persoanelor cu venituri mici face referire la plata onorariului avocatului, plata traducătorului sau a expertului, plata onorariului executorului judecătoresc și scutirile de la plata taxei judiciare de timbru.

De asemenea, de o reducere de 50 la sută din costuri beneficiază și persoanele care în ultimele două luni au avut un venit mai mic de 800 de lei.

"Trebuie menționat și faptul că, băcăuanii care benefiază de aceste drepturi, dacă pierd procesul, sunt obligați să plătească cheltuielile de judecată părții adverse", a spus avocatul Alexandru Lungu.

De la începutul anului doar 27 de persoane au depus dosare pentru asistență juridică gratuită, iar în 2009 au fost 107 solicitări.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările