Bacău: Stațiunea Slănic Moldova, plină de turiști din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 250 de cetățeni moldoveni au venit să petreacă Crăciunul pe stil vechi deși cererea era mai mare. Pentru cinci zile de distracție turiștii de peste Prut au plătit aproximativ 185 de euro și au mâncat la masa festivă 12 feluri de mâncare.

Stațiunea Slănic Moldova s-a "îmbrăcat" pentru a doua oară în această iarnă în haine de sărbătoare. Motivul este dat de sosirea în stațiune a peste 250 de cetățeni din Republica Moldova cu ocazia sărbătoririi Crăciunului pe stil vechi.

Hotelierii și-au pregătit și ei temeinic lecțiile și, pentru a fi siguri că vor avea suficienți clienți, au lăsat prețurile la nivelul anului trecut. Strategia a dat roade și, recunosc hotelierii, chiar a reușit să le rotunjească veniturile cu mai mulți bani decât se așteptau.

"Am avut toate locurile ocupate. Pentru un sejur de cinci zile moldovenii au plătit 180 de euro iar pentru masa vestivă de Crăciun încă cinci euro. Față de anul trecut am avut venituri mai mari cu aproape 10%", a spus Ioan Munteanu, directorul unui complex hotelier din Slănic Moldova.

Chiar dacă hotelierii au avut câștiguri importante de pe urma sărbătoririi Crăciunului pe stil vechi, au fost și persoane mai puțin norocoase. Cei care au pierdut anul acesta au fost proprietarii de magazine și cei care vând obiecte de artizanat.

Asta, din cauza faptului că față de anul trecut, numărul cetățenilor din Republica Moldova care au venit în stațiune a fost mai mic cu aproape 40%. "Hotelul Venus este închis și acest lucru s-a cunoscut foarte mult. Au fost cereri dar nu au fost locuri suficiente pentru cazare în condițiile cerute de cetățenii moldoveni. Din acest motiv economia stațiunii a avut de suferit", a mai spus Munteanu.

12 feluri de mâncare pentru masa de Crăciun

Moldovenii care au avut norocul să își petreacă sărbătorile în stațiunea băcăuană s-au bucurat însă de toată atenția organizatorilor. Din meniul pentru seara de Crăciun nu au lipsit aperitivele, friptura de pui, mâncărica din prune, sărmăluțele, preparatele pe bază de lapte, carnea de porc, ciupercile cu usturoi și "salioca", o mâncare tradițională moldovenească pe bază de pește.

În total, pe mese ospătarii au adus nu mai puțin de 12 feluri de mâncare, o tradiție care se respectă în fiecare an în rândul turiștilor veniți din Republica Moldova. "Anul acesta am avut noroc de o vreme foarte frumoasă, cu multă zăpadă. Este al doilea an când vin la Slănic și mă simt în largul meu aici mai ales că prețurile nu au crescut față de anul trecut",  Serghei Saharu, unul dintre petrecăreții moldoveni.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite