Bacău: Scandal la Grădiniția nr. 33/ O educatoare a fost evacuată din instituție

Bacău: Scandal la Grădiniția nr. 33/ O educatoare a fost evacuată din instituție

Grădinița cu Program Prelungit nr. 33 Bacău

O educatoare suspendată din funcție și cu interdicție de a intra în clădire vrea să revină la serviciu. Conducerea unității de învățământ i-a interzis accesul și pentru a o scoate afară din instituție a făcut apel la Poliție și Jandarmerie. Inspectoratul Școlar Județean Bacău analizează cazul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipaje de poliție și jandarmi au descins la finele săptămânii trecute la Grădinița cu Program Prelungit nr. 33, din municipiul Bacău, pentru a scoate afară un cadru didactic despre care conducerea unității spune că nu avea voie să intre în clădire. „Este vorba despre doamna educatoare Firuța Panțiru care are contractul de muncă suspendat de către Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) și interdicție de a intra în grădiniță. A avut niște plângeri din partea părinților, s-a deschis o anchetă și acum a venit să spună că se va întoarce. Am chemat poliția", ne-a spus Veluța Maftei, actualul director al grădiniței.

Pe lângă poliție, la unitatea de învățământ au ajuns și jandarmii. „Echipa de intervenție a fost solicitată de poliție la instituția respectivă pentru că o angajată suspendată temporar ar fi pătruns fără drept în unitate. A fost identificată și invitată să părăsească clădirea", ne-a spus Sebastian Crețu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bacău.

Inspectoratul își menține decizia

Scandalul la Grădinița nr. 33 a început în primăvara acestui an când mai mulți părinți au reclamat faptul că educatoarea se poartă urât cu cei mici, iar unii au depus chiar și plângeri penale care au ajuns pe masa procurorilor. Anchetatorii au dispus însă neînceperea urmăririi penale (NUP), iar cadrul didactic vrea acum să revină la catedră.


„S-a văzut că sunt nevinovată. Am primit NUP și în decizia inspectoratului spune că interdicția și suspendarea este valabilă pe timpul cercetării. Am fost la inspectorul general și nici nu m-a primit. Dar nu renunț", spune Firuța Panțiru. Părinții susțin că nu mai vor ca aceasta să le educe copiii. „Băiatul meu a venit acasă cu ochiul vânăt. S-a jucat cu un alt băiat, nu au fost supravegheați și s-a lovit. Consider că a fost neglijență și am făcut plângere, dar nu am vrut să mă constitui parte civilă. Nu vreau să mai fie educatoarea fiului meu", ne-a spus Alexandru Baban, un părinte.

Conducerea IȘJ Bacău spune că va ataca decizia procurorului și că îi va solicita educatoarei să facă și o examinare psihologică. „Eu am dreptul să contest și o să fac acest lucru. Vom discuta suspendarea dânsei în următoarea ședință a Consiliului de Administrație și vom cere și o examinare psihologică", a declarat Florin Lazăr, inspector școlar general.

CITAT

Roxana Stăncicu, PĂRINTE

 „Mi-a închis fetița în boxă ca să o liniștească pentru că plângea. Nu pot să-mi bat joc de copilul meu și dacă este nevoie o s-o mut la altă grădiniță"


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările