Bacău: Relaxare şi tratament în bazin la Târgu Ocna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În celebra staţiune băcăuană este deschis, de la 1 iunie, singurul ştrand cu apă sărată din regiunea Moldovei. Baza de agrement este situată la 70 de kilometri de municipiul Bacău, iar turiştii găsesc aici o multitudine de modalităţi de petrecere a timpului.

Dacă vreţi să fugiţi de căldura din apartamente şi de betoanele încinse, o variantă de petrecere a timpului liber poate fi Salina Târgu Ocna, situată la poalele munţilor Nemira şi Berzunţi. Vara trecută a fost inaugurat singurul ştrand cu apă sărată din zonă, unde atât băcăuanii, cât şi turiştii din ţară, pot îmbina tratamentul cu relaxarea.


„Pe timpul verii personalul nu avea aşa de multă activitate şi, din acest motiv, a apărut ideea înfiinţării unei baze de agrement şi la suprafaţa salinei, pe lângă cea din subteran. Ştrandul s-a deschis de la 1 iunie şi în zilele de weekend ne trec mulţi turişti pragul“, a precizat Carmen Ţintaru, inginer geolog în cadrul Salinei Târgu Ocna.


Program zilnic de 10 ore


Apa sărată care ajunge în bazin este obţinută din mină prin infiltrarea apelor de suprafaţă. Un litru de apă conţine între 250 şi 285 de grame de sare, valori ce sunt măsurate în fiecare zi şi afişate la intrarea în bază. Concentraţia este asemănătoare Lacului Ursu de la Sovata şi a celor din zona Sibiului, iar apa de aici este recomandată celor care suferă de afecţiuni reumatologice.


Adâncimea bazinului are între 1,40 şi 1,60 de metri şi este realizat în pantă. Ştrandul este deschis în fiecare zi, de dimineaţă de la ora 10.00 până seara la ora 20.00, iar un cadru medical stă în permanenţă la dispoziţia turiştilor.


Cazarea, minim 60 de lei


„Există un cabinet medical cu un asistent. De altfel, indicaţiile şi contraindicaţiile apei din bazin sunt afişate şi la intrare pe un panou, la fel şi temperatura apei, care trece de 26 - 27 de grade Celsius. Un bilet de acces costă 15 lei pentru adulţi şi 8 lei pentru copii, iar în această sumă sunt incluse şezlongul şi umbrela. Spaţiul este generos, iar cei care vin însoţiţi de cei mici se pot juca cu mingea pe un teren amenajat“
, a mai spus Carmen Ţintaru. Reprezentanţii bazei de agrement mai pun la dispoziţia vizitatorilor o terasă, un chioşc alimentar cu mâncare ambalată şi duşuri cu apă caldă. Salina Târgu Ocna a mai avut ştrand cu apă sărată, dar a fost închis în 1994.


Cine vrea să petreacă mai multe zile în staţiune are suficiente variante de cazare, de la pensiuni şi căsuţe, până la hotel. Preţurile variază între 60 de lei şi 120 de lei, pentru o cameră dublă.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite