Bacau: Patru străzi din oraş, refăcute din temelii

Întreaga investiţie valorează peste 15 milioane de lei, iar constructorul va fi ales în această toamnă. La finalul lucrărilor, traficul din intersecţia străzilor Ştefan cel Mare şi Mioriţei va fi dirijat printr-un sens giratoriu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Străzile Mioriţei, 9 Mai, Vântului şi Vadul Bistriţei vor intra la începutul anului viitor într-un amplu proces de modernizare. Cele patru artere vor fi reabilitate în totalitate, iar întreaga investiţie va costa peste 15 milioane de lei. Banii provin, în proporţie de 98%, de la Uniunea Europeană (UE), diferenţa de 2% fiind acoperită din bugetul local. Proiectul, votat ieri de către consilierii locali, va schimba în proporţie de mai bine de 70% urbanismul  străzilor.


Şoferii, speriaţi de trafic


„Trecerile de pietoni vor fi prevăzute cu sisteme de semnalizare sonoră şi vizuală, iar reţeaua de apă şi canalizare va fi înlocuită. Se vor realiza 31 de parcări ce vor asigura 772 de locuri şi se vor înlocui toţi stâlpii de iluminat. Totodată, la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare şi Mioriţei se va amenaja un sens giratoriu“, se arată în proiect.


Cum străzile ce urmează a fi reabilitate se află într-o zonă cu trafic intens, şoferii se tem că, în perioada desfăşurării lucrărilor, minutele petrecute în trafic vor creşte considerabil.


„Acum, când nu se fac lucrări, la orele de vârf prind culoarea roşie în intersecţie de minim două ori. Înseamnă că atunci când vor demara lucrările nici nu mai are rost să vin în partea de nord a oraşului“, a spus Adrian Stratulat, taximetrist. Conform proiectului, zona va deveni un adevărat şantier, iar accesul şoferilor pe cele patru străzi va fi restricţionat.


Licitaţia, peste două luni


„Maşinile care aprovizionează spaţiile comerciale din zonă vor avea voie să circule pentru a nu periclita activitatea economică. Autovehiculele care vor transporta materialele de construcţii vor trebui însă să obţină un aviz de circulaţie de la Primărie“, a precizat Dragoş Luchian, viceprimarul municipiului Bacău.


Pentru a putea demara lucrările, Primăria Bacău va avea în această toamnă de trecut „testul“ licitaţiei pentru desemnarea constructorului. Aceasta nu va putea fi organizată mai devreme de două luni, însă emoţiile vor începe abia la finalul ei. „Dacă primim contestaţii la finalul licitaţiei atunci este foarte posibil să nu putem începe nici la primăvară reabilitarea. Dacă se merge în instanţă poate să dureze şi un an“, a mai spus Luchian.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările