Zgârie norii României. Cea mai înaltă construcţie din Bacău este Catedrala Catolică “Sfinţii Apostoli Petru şi Paul”. Aceasta are înălţimea de 77 de metri

Zgârie norii
României. Cea mai înaltă construcţie din Bacău
este Catedrala Catolică “Sfinţii Apostoli Petru şi Paul”. Aceasta are înălţimea de 77 de metri

Catedrala Catolică din Bacău măsoară 77 de metri

Situată în centrul municipiului Bacău, Catedrala Catolică “Sfinţii Apostoli Petru şi Paul” de pe strada Ana Ipătescu, este cea mai înaltă construcţie din Bacău.


Lucrările de construcţie au început la scurt timp după prăbuşirea regimului comunist şi s-au încheiat în 2005. Proiectul a fost executat de arhitectul Mihai Maica, constructor a fost inginerul Constantin Avram, iar parohul care a predicat credincioşilor adunaţi la prima slujbă a fost Ştefan Erdeş.

Lăcaşul de cult a fost sfinţit la 20 noiembrie 2005 de episcopul Petru Gherghel. Biserica are o formă neconvenţională de 66×44 metri, înălţime de 77 de metri şi o suprafaţă utilă de 1300 mp, cu 1.050 locuri pe scaune.

Catedrala are formă de amfiteatru cu parter şi două etaje, cu o cupolă imensă ce dă o strălucire deosebită interiorului bisericii, fără nici un stâlp contral de susţinere.

Altarul bisericii este încadrat în semicerc de un grup statuar format din şapte sfinţi, centrală fiind statuia lui Isus Cristos, care depăşeşte 2,5 m înălţime. Ele au fost realizate de doi tineri plasticieni din Iaşi. Cele trei clopote au fost realizate cu instalaţii electronice şi au fost turnate la Padova – Italia.

Central, pe turla bisericii, la circa 65 de metri s-a montat un imens ceas electronic, care din jumătate în jumătate de oră anunţă trecerea timpului.

Alte articole:

FOTO/ VIDEO Palatul Administrativ din Satu Mare ocupă locul III în topul celor mai înalte clădiri din ţară

Ploile din ultimele zile au afectat mai multe comune băcăuane


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: