Bacău: Șoferii riscă amenzi usturătoare pentru parcări neregulamentare

Bacău: Șoferii riscă amenzi usturătoare pentru parcări neregulamentare

Caracatiţele nu-i vor mai ierta pe şoferii indisciplinaţi

Primăria Bacău nu mai este dispusă să tolereze indisciplina în trafic. Dacă până acum șoferii care își parcau mașinile în locuri nepermise riscau să li se blocheze roțile și să plătească o taxă de 100 de lei pentru deblocare, astăzi consilierii locali au decis să înăsprească și mai drastic regulamentul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Motivul invocat de consilieri este acela că unii conducători auto întârziau voit, timp de mai multe zile, achitarea taxei de blocare - deblocare a roților și ocupau astfel părți din carosabil destinate traficului auto.

Pentru perioada blocării autovehiculelor sau remorcilor, conducătorii sau proprietarii acestora vor achita o taxă de 100 de lei pentru fiecare 24 de ore. Diferența constă în faptul că până acum nu se ținea cont de numărul de zile în care mașina era blocată și se plătea îndiferent de timp tot 100 de lei", a spus Florin Podoleanu, purtător de cuvânt al Poliției Locale Bacău.

Există lege dar nu și echipament                                                                                                                          

Consilierii nu s-au oprit însă aici cu sancțiunile. Aceștia au prevăzut în noul regulament ca după 48 de ore de la blocarea roților mașinile să fie ridicate și depozitate într-un loc special amenajat. Chiar dacă a fost inclusă în noua hotărâre măsura nu va fi pusă în aplicare odată cu intrarea ei în vigoare. „Deocamdată nu dispun de o platformă specială care să ridice în siguranță mașinile parcate pe locuri și în zone unde nu este permis acest lucru. Măsura a fost inclusă în hotărâre pentru nu se mai modifica legislația în momentul când vom fi dotați cu o asemenea platformă", a mai spus Podoleanu.

CITAT

Vlad Bogatu, INGINER

Sunt de acord cu blocarea roților dar numai în acele zone unde sunt parcări iar șoferii nu le folosesc, fie din comoditate, fie din grabă.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările