Aproape 150 de poliţişti au împânzit judeţul Bacău. Ce verificări au făcut oamenii legii

Aproape 150 de poliţişti au împânzit judeţul Bacău. Ce verificări au făcut oamenii legii

Poliţiştii au desfăşurat o razie

Acţiunea poliţiştilor băcăoani a urmărit combaterea faptelor ilicite, astfel că verificările au vizat toate liniile de activitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

142 de poliţişti din mediul urban şi rural au acţionat pe diferite intervale orare, pe raza municipiului Bacău şi a celor 46 de comune aflate în competenţa secţiilor de poliţie rurale subordonate Poliţiei.        

La acţiune au participat şi lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Sanitar-Veterinare, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţia de Sănătate Publică şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Bacău.

Poliţiştii au verificat 766 de autovehicule, din care 116 înmatriculate în alte state şi au legitimat 1225 de persoane. Totodată, au fost verificate 147 de unităţi economice, fiind confiscate bunuri în valoare de 2060 de lei.

Cu ocazia acţiunii, poliţiştii au constatat 7 infracţiuni flagrante şi au aplicat 567 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 318.263 lei.

De asemenea, poliţiştii au desfăşurat activităţi pentru creşterea siguranţei traficului rutier. Au fost aplicate 323 sancţiuni contravenţionale din care 56 căruţaşilor, 7 pietonilor, 13 bicicliştilor şi au fost constatate 31 de abateri de la regimul legal de viteză. Au fost reţinute 10 permise de conducere şi retrase 27 de certificate de înmatriculare.

Totdată, au fost executate 3 percheziţii domiciliare, 4 persoane reţinute şi au fost depistate 2 persoane urmărite.

Poliţiştii desfăşoară permanent activităţi de prevenire, descoperire şi combatere a faptelor antisociale, pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică cetăţenilor judeţului Bacău.

Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a administratorului unei societăţi comerciale din comuna Coloneşti întrucât sistemul de alarmă era neconectat, iar societatea nu deţinea analiză de risc la securitate fizică.

De asemenea, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a administratorului unei societăţi comerciale din comuna Izvoru-Berheciului pentru efectuarea activităţilor de comerţ fără respectarea condiţiilor stabilite prin lege, cu amendă în valoare de 1000 de lei.

În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din Bacău, poliţiştii au constatat nereguli privind activităţi de comerţ, fără a fi justificate sumele de bani încasate. Administratorul, un tânăr de 28 de ani, din Bacău a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1500 de lei şi a fost confiscată suma de 150 de lei.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările