Agricola Bacău a făcut afaceri de 677 de milioane de lei în 2016. Puiul Fericit şi Salamul de Sibiu, pe masa Casei Regale a României şi a românilor din diasporă

Agricola Bacău a făcut afaceri de 677 de milioane de lei în 2016. Puiul Fericit şi Salamul de Sibiu, pe masa Casei Regale a României şi a românilor din diasporă

Agricola Internaţional din Bacău a vândut pui de 386 de milioane de lei

Compania băcăuană Agricola a înregistrat o creştere cu 3% a cifrei de afaceri în ultimul an, atingând suma de 677 de milioane de lei. Aproximativ 386 de milioane de lei au reprezentat afacerile cu pui iar restul îl reprezintă vânzările de salamuri şi semipreparate. Grupul de firme Agricola Bacău este furnizorul Casei Regale a României pentru carne de pasăre şi salamuri crud-uscate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cunoscutul brand românesc de produse de pasăre şi salamuri, Agricola Bacău, a realizat în 2016 o cifră totală de afaceri de 677,015 mil. lei, cu 3% mai mare decât cea înregistrată anul precedent (657,370 mil. lei). Vânzările la carnea de pasăre au crescut cu 6%, iar cele de salamuri crud-uscate cu 18%, în 2016. Agricola a vândut 41.265 tone de pasăre, cu 7,3% mai mult faţă de anul precedent (38.426 tone) şi cu 6% în valoare, în condiţiile unei uşoare diminuări a preţului mediu. Cifra de afaceri înregistrată la produsele de pui, de Agricola Internaţional SA Bacău, în 2016 este de aproximativ 386,761 mil. lei, faţă de 365,932 milioane lei în 2015.  „Ne consolidăm poziţia de lideri de piaţă în România la grupa salamurilor crud-uscate. Brandul Agricola este lider pe segmentul de crude uscate şi lider detaşat pentru cel mai cunoscut produs premium din Romania: Salamul de Sibiu”, a declarat Grigore Horoi.
Grupul de firme Agricola Bacău are în componenţă societăţile Agricola Internaţional SA, Europrod, Salbac şi Avicola Lumina Constanţa. Cea mai mare parte a vânzărilor este realizată de Agricola Internaţional. Cu toate acestea şi celelalte societăţi au înregistrat creşteri semnificative.
Europrod SA comercializează semipreparate şi produse tip ready-meal şi  a înregistrat în 2016 faţă de anul precedent vânzări mai mari cu cu aproape 19%. Au fost lansate produsele Nuggets si Strips din piept de pui fara E-uri şi produse care nu sunt picante. „Pentru 2017 ne propunem să ducem mai departe cele două produse etalon ale companiei: Salamul de Sibiu şi Puiul Fericit. Anticipez că vom menţine trendul de creştere, per ansamblu, cu o rată estimată la 5% faţă de 2016. În acest an, bugetul de investiţii la nivelul Grupului este de aproximativ 6 milioane de euro şi vizează business-urile carne pasăre, semipreparate şi mezeluri”, a precizat preşedintele Grigore Horoi.  


Produsele Agricola ajung pe masa românilor din diaspora. Stelele de aur ale puilor fericiţi. Furnizor atestat la Casa Regală a României


Pe 29 iunie 2016, Casa Regală a României a oferit companiei din Bacău, ca semn de recunoaştere, atestatul prin care îi  recunoaşte calitatea de furnizor la produsele cum ar fi „Puiul Fericit“ şi Salamul de Sibiu.  Cu această ocazie, Alteţa Sa Regală Principesa Maria a României a vizitat ferma Agricola Internaţional de creştere a păsărilor în regim free-range (Puiul Fericit) de la Brad, precum şi la fabrica de salamuri crud-uscate de la Salbac.

Principesa Margareta a României, custodele Coroanei, îi înmânează atestatul de furnizor lui Grigore Horoi, preşedintele Grupului Agricola Bacău


Grupul Agricola exportă aproximativ 10% din produsele de top în ţări precum Anglia, Germania, Franţa, Olanda, Italia, Malta ş.a. O parte din produse ajung prin distribuitorii agreaţi chiar în diaspora românească, tot mai numeroasă în ultimii 10 ani. Astfel, românii au ocazia să mănânce produse ca acasă. „Vindem şi mezeluri şi semipreparate dar şi pui proaspăt, produse care ajung la export mai ales în comunităţile de români. Deocamdată nu avem magazine proprii în străinătate, dar produsele noastre ajung în magazine prin distribuitorii de acolo“, a precizat pentru ziarul Adevărul, Grigore Horoi, preşedintele Grupului Agricola Bacău.


Rezultatele brandului Agricola sunt dublate şi de atestate de recunoaştere a calităţii produselor şi a respectării normelor de igienă a alimentelor.  Salamul de Sibiu a fost înscris în Registrul Denumirilor cu Indicaţie Geografică Protejată al Uniunii Europene, Puiul Fericit, Salamul de Sibiu şi Ouăle de la găini fericite (crescute în sistem free range) au dobândit câte două stele de aur şi au fost premiate în cadrul Galei „Superior Taste Award”, organizată de International Taste & Quality Institute – iTQi la Bruxelles. Salamul de Sibiu Agricola a primit distincţia Silver Award, acordată de Institutul Internaţional pentru Selecţii de Calitate - „Monde Selection”.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările