Agonia unui tânăr care plecase spre casă cu taxiul. A ajuns să fie violat în timp ce trăgea să moară şi a fost ucis pe ritmuri de manele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Cinci tineri au comis una dintre cele mai înfiorătoare crime înregistrate în România în ultimii ani. Puşi pe petrecut, aceştia au sechestrat un alt tânăr şi timp de 7 ore l-au bătut cu palmele, pumnii şi picioarele. În final, unul din agresori l-a violat în timp ce băiatul trăgea să moară.

Tribunalul Bacău a condamnat cinci tineri la pedepse cuprinse între 16 şi 23 de ani de închisoare pentru lipsire de libertate, viol şi omor calificat. Decizia instanţei nu este definitivă şi a fost atacată la Curtea de Apel Bacău. 

Protagoniştii acestei poveşti sinistre sunt Alexandru Cocu, Vlăduţ Mărăscu, Florin Mirel Trăistaru, Gelu Adrian Cocu şi Cătălin Păduraru.

Pe 01.08.2020, cei cinci au decis să bea şi să se distreze la locuinţa unuia dintre ei. Au consumat băuturi alcoolice  şi au dansat, dar pentru că doreau să consume şi ceva mai tare, au rugat un taximestrist să le cumpere băutură şi ţigări. Bărbatul a cumpărat produsele, dar l-a transportat cu maşina şi pe un tânăr de 27 de ani, din satul băcăuan Mileştii de Sus, care făcea autostopul.

Tânărul dorea să ajungă acasă, dar a fost invitat de cei cinci tineri să li se alăture la petrecere. Unul dintre ei l-a invitat la dans, dar acesta a refuzat, fiind lovit cu palmele peste faţă, lucru pe care l-a făcut şi un alt petrecăreţ.

”Din declaraţiile date de către inculpaţi rezultă că victima ar fi încercat să părăsească locuinţa de mai multe ori, dar a fost oprită de fiecare dată şi lovită ulterior de către inculpaţi”, spun anchetatorii.

Batjocorit în timp ce îşi trăia ultimele clipe de viaţă

Pentru că începuse să îi curgă sânge din nas, victima a încercat să fugă, dar a fost ajuns din urmă de agresori, care au continuat să îl lovească cu palmele şi cu pumnii. Unul dintre tineri i-a aplicat o lovitură cu piciorul în zona capului, iar victima s-a prăbuşit inconştientă la pământ.

Agresorii l-au aruncat pe tânăr într-un şanţ, dar speriaţi de starea acestuia, l-au transportat în casă şi l-au stropit cu apă şi oţet ca să îşi revină. Nu s-au oprit din petrecut până dimineaţă, deşi victima agoniza lângă ei. 

Mai mult decât atât, Cătălin Păduraru l-a abuzat sexual pe tânărul care trăgea să moară. Victima a fost apoi abandonată într-un lan de porumb, unde a şi murit.  

Chiar dacă au realizat că tânărul era pe moarte, agresorii nu au făcut nimic ca să îi salveze viaţa. ”Deşi victima era inconştientă, aceasta a început la un moment dat să horcăie, inculpaţii sfătuindu-se ce să facă, hotărând să nu sune la ambulanţă de frica consecinţelor”, se menţionează în rechizitoriu.

7 ore de bătăi şi umilinţe

Potrivit Raportului de expertiză medico legală, ”moartea victimei a fost violentă, ea s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecinţa unui traumatism cranio facial cu hematom subdural, hemoragie subarahnoidiană, echimoze faciale.” 

În instanţă, ucigaşii au cerut să fie judecaţi în procedură simplificată, dar au refuzat să facă declaraţii în legătură cu cele întâmplate pe 01.08.2020.

”Desfăşurarea evenimentelor s-a întins pe o perioadă de 7 ore, iar victima nu a fost permanent agresată, ci periodic, însă suferinţa acesteia a fost prelungită în mod inutil. Este foarte posibil ca la momentul aplicării primelor lovituri, niciunul dintre inculpaţi să nu fi avut intenţia de a ucide victima, însă pe măsură ce pe parcursul nopţii agresiunile asupra acesteia s-au înteţit, această conduită fiind dublată şi de tentativele eşuate ale acesteia de a scăpa, scenariul uciderii victimei a început să se contureze din ce în ce mai pronunţat, atitudinea inculpaţilor fiind una de indiferenţă, acceptând şi posibilitatea producerii acestui scenariu”, este concluzia judecătorilor.

Cea mai mare pedeapsă i-a fost aplicată lui Cătălin Păduraru, acesta fiind condamnat la 23 de ani de închisoare pentru omor calificat, lipsire de libertate şi viol. Alexandru Cocu a primit 21 de ani de închisoare pentru lipsire de libertate şi omor calificat, Gelu-Adrian Cocu şi Vlăduţ-Constantin Mărăscu au de executat 20 de ani de închisoare, iar Florin Mirel Trăistaru a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru complicitate la lipsire de libertate şi omor.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Crimă pentru câţiva lei. Şi-a ucis cumnatul cu o lovitură de cuţit în inimă şi l-a rănit grav pe fratele acestuia

Crimă după o discuţie despre sex. Şi-a ucis verişoara când i-a spus că îl va reclama pentru viol

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite