Administratorul public Leonard Pădureanu a fost suspendat din funcţie pe perioada arestului. Ce declaraţii face primarul Bacăului

Administratorul public Leonard Pădureanu a fost suspendat din funcţie pe perioada arestului. Ce declaraţii face primarul Bacăului

Primarul Cosmin Necula: „Municipiul Bacău a fost acaparat de o hidră cu tentacule nesfârşite“

Administratorul public al municipiului Bacău a fost suspendat din funcţie. Decizia a fost luată de conducerea Primăriei după decizia magistraţilor de arestare preventivă pentru 30 de zile, la începutul acestei săptămâni. Primarul Cosmin Necula afirmă că Bacăul este controlat de câţiva ani de un grup infracţional („o hidră cu tentacole nesfârşite“).

Ştiri pe aceeaşi temă

Arestarea preventivă a administratorului public al municipiului Bacău, Leonard Pădureanu, a determinat suspendarea sa din funcţie. Decizia a fost luată luni, 10 aprilie. Astăzi, Curtea de Apel Bacău a menţinut decizia Tribunalului din data de 6 aprilie, de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Leonard Pădureanu şi a lui Liviu Goian. 

Cei doi sunt acuzaţi de infracţiuni precum delapidarea, deturnarea de fonduri sau folosirea cu rea credinţă a bunurilor ce aparţin statului. „Luni a fost semnată decizia de suspendare din funcţie a domnului Pădureanu“, a precizat primarul Cosmin Necula pentru ziarul Adevărul.
 

Asupra lui Leonard Pădureanu planează mai multe suspiciuni, în mai multe dosare penale, afirmă unele surse. Numele său apare în dosare care fac referire la derularea unor investiţii precum strada Milcov sau Podul Narcisa.


Primarul Cosmin Necula afirmă că în ultimii ani Bacăul a intrat pe mâna unui grup infracţional organizat


Primarul Bacăului, Cosmin Necula, într-o postare pe Facebook, explică de ce nu a fost de acord să aprobe noi fonduri pentru Asociaţia Sport Club Bacău (Liviu  Goian), care se ocupa de finanţarea echipei de fotbal a Bacăului. Practic, încă de anul trecut, asupra administratorului public Leonard Pădureanu dar şi asupra lui Liviu Goian planau suspiciuni penale, care rezultau şi din schimbul de adrese între Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău şi Primărie.


EXCLUSIV „Drumul spre performanţă“ al fotbalului băcăuan a ajuns într-un dosar penal, pentru deturnare de fonduri de un milion de euro

Primarul Necula face câteva afirmaţii surprinzătoare asupra existenţei unui grup infracţional care a controlat şi încă mai are putere, deşi unii membri au ajuns deja inculpaţi în diverse dosare ale parchetelor. Din grup ar face parte oameni de afaceri, conectaţi la funcţionarii din instituţii, sau mai grav, la zona judiciară.

„Municipiul Bacău a fost acaparat de o hidră cu tentacule nesfârşite, iar lupta mea ca primar este să eliberez oraşul din tentaculele corupţiei ultimilor ani, ale cărei efecte devastatoare le resimţim şi astăzi, în toate domeniile de activitate: de la lipsa unor servicii de calitate (utilităţi, alimentare cu apă, termoficare, iluminat public etc), până la starea infrastructurii rutiere sau a bazelor sportive din oraş, abandonate ani de zile într-o desăvârşită paragină – o adevărată pată pe obrazul Bacăului.
Oare nu era mai bine pentru oraşul nostru ca banii „sifonaţi” prin aşa-zisa susţinere a echipei de fotbal să fie investiţi, cu cap, în infrastructura de alimentare cu apă/utilităţi, în condiţiile în care se ştia de ani buni că aceasta este distrusă, iar un oraş întreg rămâne fără apă la o avarie cât de mică? Iar exemplele ar putea continua...
Pentru mine e limpede că munca la care ne-am înhămat nu este una uşoară şi că ce nu s-a făcut în 10-12 ani nu se poate realiza peste noapte sau în câteva luni! Ne va lua timp să reparăm ceea ce alţii au distrus sistematic ani de zile, însă reconstrucţia Bacăului este misiunea mandatului meu de primar“, a precizat primarul Cosmin Necula, pe Facebook.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: